De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 255e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 255e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

In deze serie over NIMBY – Not In My Backyard –, in Vlaanderen ook wel NIVEA – Niet In Voor- En Achtertuin – genoemd, kijken we naar zaken die Utrechters graag in hun stad willen, maar liever niet in de eigen buurt. In dit artikel kijken we, net als een eerdere keer, naar het vinden van een geschikte plek voor prostitutie. Alleen kijken we in dit artikel niet naar het vraagstuk van vandaag de dag, maar naar het vraagstuk in de jaren 70. Hoe vond Utrecht destijds een plek in de stad waar sekswerk kan plaatsvinden?

2023 eindigde voor de Utrechtse amateurclub USV Hercules als een sprookje. De ploeg uit de derde divisie versloeg op 21 december tot ieders verbazing Ajax en kwam zo een ronde verder in de KNVB Beker. De volgende wedstrijd spelen ze op 18 januari tegen het Friese SC Cambuur. Niet in de Galgenwaard dit keer, maar op Sportcomplex Zoudenbalch. De duizend kaartjes waren binnen een paar uur uitverkocht onder de leden. Wie misgreep, kan de wedstrijd live op grote schermen op de club komen kijken. Hercules-voetbalvoorzitter Gerard van Dieren is zo trots als een pauw en hoopt natuurlijk dat de 18e net zo’n groot feest wordt als 21 december. Wij spraken Gerard.

Opvang De Toevlucht, dat uitgeprocedeerde en ongedocumenteerde vluchtelingen onderdak en hulp biedt, bestaat tien jaar. Opgezet uit protest, maar uiteindelijk uitgegroeid tot een voltijdse opvang waar asielzoekers een tweede kans zoeken. Voor de toekomst heeft de organisatie haar eigen ambities en wensen, maar het lot daarvan ligt niet in eigen handen.

Dit en nog veel meer is in de 255e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).