De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in | De Utrechtse Internet Courant De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in | De Utrechtse Internet Courant

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 88e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 88e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

In deze krant trappen we af met een nieuwe rubriek. DUIC gaat op bezoek bij attracties en plekken langs de grenzen van de gemeente. We beginnen onze tour in de nieuwe editie op een sprookjesachtige plek met een rijke historie: Kasteel De Haar.

Daarnaast besteden we aandacht aan de muurschilderingen van de Utrechtse caravaggisten. De kunstwerken zijn, in weer en wind, met verf en kwast aangebracht door het collectief De Strakke Hand. Met de historische werken op drie verschillende locaties in de stad moeten de museumwerken voor meer mensen toegankelijk zijn.

We gaan ook op bezoek bij barbershop Monsieur Moustache. Het is veel Utrechters vast wel eens opgevallen: het betonnen brugwachtershuisje tegenover het Ledig Erf, op de Vaartscherijnbrug. Barbier Pascal Bannink heeft tegenwoordig in dit gemeentelijk monument zijn barbershop.

In de nieuwe krant stellen we de vraag of de locatie aan de Meentweg in De Meern geschikt als opvanglocatie voor minderjarige asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het pand gekocht om jongeren van 14 tot 18 jaar met een onzekere verblijfsstatus op te vangen. Veel omwonenden zitten echter niet te wachten op de opvang en menen dat er geen draagvlak voor is. Er zijn zo’n 1400 handtekeningen verzameld en die worden overhandigd aan de gemeente om de opvang te voorkomen.

Dit en nog veel meer is in de 88e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).