De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 111e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 111e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Wie op zoek is naar ruimte in de stad kan het dak op, want daar liggen nog heel veel ongebruikte vierkante meters. Nu zijn een paar rooftopbars misschien wel welkom in de stad, maar daken kunnen ook bijdragen aan tal van serieuze uitdagingen. “De toekomst van de stad ligt op het dak.” Lees meer over het potentieel van de Utrechtse daken in de nieuwe DUIC krant.

Terwijl iedereen hoopte dat de maatschappij langzaam terug kon naar het oude normaal, lieten de coronacijfers afgelopen weken een minder veelbelovend beeld zien. Het kabinet besloot op 28 september in het hele land strengere maatregelen in te voeren om het virus de kop in te drukken. Een goed moment voor DUIC om een tussentijdse balans op te maken. Hoe gaat het met Utrechters tijdens de coronacrisis en wat gaan we merken van de nieuwe maatregelen?

Arjan den Boer

Ook staat er weer een verhaal van Arjan den Boer in de nieuwe editie. Dit keer schrijft hij over een woonwijk in de Utrechtse wijk Voordorp. Voor woonwijken uit de jaren negentig wordt wel de term ‘witte schimmel’ gebruikt. Het staat voor eentonige nieuwbouw zonder identiteit, niet zelden uitgevoerd in poreuze witte steen die snel vuil wordt. Een deel van de Utrechtse wijk Voordorp vormt hierop een gunstige uitzondering.

Maarten Reichwein is sinds een paar weken de nieuwe directeur van Sonnenborgh. Hij volgt oud-directeur Bas Nugteren op. Na bijna tien jaar als directeur van het museum en de sterrenwacht geeft hij het stokje door aan Maarten. We vroegen Bas en Maarten onder meer wat ze zo leuk vinden aan Sonnenborgh en wat hun lievelingsplekken zijn in de stad.

Dit en nog veel meer is in de 111e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).