De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 133e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 133e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Utrecht heeft in 2040 ruim 100.000 inwoners extra, althans dat is wat de gemeente al tijden roept. Een groep bewoners maakt zich zorgen om deze groei, en vraagt zich af waarom de stad eigenlijk zo hard moet groeien. Ze zijn een handtekeningenactie gestart voor een referendum. In de krant spraken we met de initiatiefnemers.

Ook gingen we naar de Twijnstraat, om op bezoek te gaan bij Kazerij Stalenhoef. Pascha Stalenhoef heeft al vijftien jaar haar kaaswinkel en is een begrip in Utrecht. Een andere winkel waar we in de nieuwste DUIC krant over schrijven is de toekomstige zaak van Ilse Daatselaar. Zij gaat een kunst- en antiekhandel openen op het Oudkerkhof.

Arjan den Boer dook voor krant 133 de geschiedenis van van Ruteck’s Cafetaria aan de Leidseweg. Tegenwoordig is cafetaria een synoniem voor snackbar, maar toen in 1935 de eerste cafetaria openging in Utrecht was het een zelfbedieningsrestaurant met statafels. Bij de opening kwamen velen honderden mensen kijken.

Dit en nog veel meer is in de 133e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan. Liever de krant thuisbezorgd, dat kan via deze link.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).