De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in | De Utrechtse Internet Courant De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in | De Utrechtse Internet Courant

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 91e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 91e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Steeds meer industrieel erfgoed in Utrecht heeft een nieuwe invulling. Fabrieksterreinen aan het water of het spoor worden steeds minder gebruikt voor het doel waar ze ooit voor gebouwd zijn, maar het zijn vaak wel beschermde gebouwen. Lang gebeurde er weinig op de desolate fabrieksterreinen, maar dat is inmiddels verleden tijd. In de nieuwe krant doen we een rondje langs een aantal van deze bijzondere projecten.

Daarnaast een verhaal over de zusters Augustinessen. Al 85 jaar zijn ze onlosmakelijk verbonden met de stad. Ze helpen Utrechters door het doen van maatschappelijk werk. De afgelopen jaren zijn de zusters echter wat ouder geworden en zijn ze ook met minder. Desalniettemin zijn de zusters strijdbaar zoals altijd.

Na een ongeluk in Afghanistan in 2009 verloor Utrechter Sven Schutte (33) zijn linkerarm. Zijn droom van een mooie carrière binnen Defensie ging in één klap door een bermbom aan duigen. Nu, tien jaar en vier maanden later, hoopt hij over twaalf maanden de 50m sprint te zwemmen tijdens de Paralympische Spelen in Tokio.

uitLEVEN!

In de nieuwe DUIC krant zit ook een bijlage-magazine van uitLEVEN!. Hierin een stuk cultuur en lifestyle aangevuld met een relevante agenda.

Dit en nog veel meer is in de 91e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).