De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 137e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 137e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Het Sjanghaipark in Overvecht Noord, een van de eerste projecten van Nederland waarbij bewonersparticipatie een rol speelde, viert deze maand de vijftigste verjaardag. In de hele maand september zijn er evenementen om een halve eeuw Sjanghaipark te vieren. Meer hierover in de nieuwe DUIC krant.

Het moet zo’n 3.100 jaar geleden zijn geweest toen de eerste mensen gingen wonen in het gebied dat we tegenwoordig kennen als Leidsche Rijn. Verschillende resten uit deze tijd zijn onder meer gevonden in het Máximapark tijdens opgravingen. Het is te lezen in de nieuwe Canon van Leidsche Rijn waarin de geschiedenis van het gebied uit de doeken wordt gedaan.

Ook spreken we in de nieuwe editie met Daan Maasson, de man achter de ‘U voor Utreg’. Het idee erachter is dat het object door onder meer bedrijven en evenementen ingezet kan worden. De U voor Utreg blijft tot en met 19 september staan op de Neude, daarna verhuist die naar een andere plek in de stad.

Dit en nog veel meer is in de 137e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).