De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 140e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 140e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Drugscriminaliteit is in Utrecht al jaren een probleem. Een probleem dat zich misschien niet altijd voor de ogen van de Utrechters afspeelt, maar er wel degelijk is. Burgemeester Dijksma kwam onlangs met een stevig offensief dat de drugscriminaliteit in Utrecht terug moet dringen. Meer hierover in de nieuwe DUIC krant.

In 2050 moeten alle woningen en bedrijven in Utrecht gasvrij zijn. Dat betekent dat iedereen elektrisch moet gaan koken en dat huizen niet meer verwarmd worden via een CV-ketel die op  gas draait. Tienduizenden Utrechters moeten de overstap echter al 20 jaar eerder maken, want in 2030 wordt de gaskraan op veel plekken al dichtgedraaid. In de nieuwe editie stellen we zes vragen over de kwestie.

Met bijna 85.000 volgers op zijn Instagrampagina Utrecht alive is het wel duidelijk dat de foto’s van Sven Geerdes goed worden ontvangen. En dan hebben we het nog niet eens over de duizenden likes die zijn foto’s krijgen. Sven begon zijn account met foto’s van de stad een kleine vier jaar geleden. Het begon als hobby, nu is het zijn werk. We vroegen hem wat zijn lievelingsplekken zijn om te fotograferen en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt in Utrecht.

Dit en nog veel meer is in de 140e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

1 Reactie

Reageren
  1. Ytzen Lont

    Is De Utrechtse Internet Courant ook via het internet te lezen?

    (Ik vind wel een website, maar zonder zoekfunctie en ik kan de krant nr 140 of berichten daaruit niet vinden.)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).