De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 148e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 148e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Met een flinke takel en enkele sterke personen is de windvaan van de Domtoren naar beneden gehaald. Sint Maarten had voor het laatst in 1995 een opknapbeurt gekregen en nu de toren toch in de steigers staat was dit het ideale moment om de windvaan te restaureren. Waarom staat er eigenlijk geen haan op de Domtoren? Lees het antwoord in de nieuwe krant.

Het is nu eigenlijk maar een gek buurtje, daar in de straten tussen Hoog Catharijne, het spoor, de Nicolaas Beetsstraat en de Catharijnesingel. Er zullen maar weinig mensen zijn die er naartoe gaan om lekker te wandelen of te picknicken met vrienden. Toch komt daar de komende jaren mogelijk verandering in. De gemeente gaat het gebied omtoveren tot, wat ze zelf noemen, ‘een groene oase tussen de binnenstad en het drukke stationsgebied’. ‘Tuinen van Moreelse’ gaat het heten en de eerste werkzaamheden beginnen volgend jaar.

Ankie Petersen is eerder deze maand benoemt tot het Monumententalent 2021. Dat is de prijs om talent van jonge erfgoedprofessionals te ontwikkelen. Volgens de jury onderscheidt Ankie zich doordat ze “nieuwe verbindingen zoekt tussen werelden en werkvelden die elkaar normaal gesproken niet zo gauw raken”. We vroegen haar wat ze zo interessant vindt aan cultureel erfgoed en waar ze tot rust komt in Utrecht.

Dit en nog veel meer is in de 148e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).