De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 152e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 152e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

In de nieuwe DUIC krant spreken we onder andere met Eduard. Hij is 37 jaar, heeft een auto, een smartphone, ziet er alledaags uit en hij is net wekenlang dakloos geweest. Op de dag dat wij hem spraken, kreeg hij de sleutel van zijn nieuwe studio in Leidsche Rijn. Eduard zou je op straat niet zo snel herkennen als dak- of thuisloze. Beeldvorming en stereotypering van mensen die dak- of thuisloos zijn, is overigens het thema van een uitgebreide bijlage in het hart van deze nieuwe krant. Wij gingen daarnaast in gesprek met twee Utrechters die zelf dakloos zijn geweest.

Ook brengen we in deze editie een bezoek aan Star Lodge Hotels, waar sinds deze week vluchtelingen worden opgevangen. Voordat het zover was moest het COA de opvangplek gereed maken. Dit moest in korte tijd gebeuren omdat er een schrijnend tekort is aan opvanglocaties.

Bij Puha Shop kan je terecht voor producten gemaakt door zo’n 70 verschillende jonge (Utrechtse) ontwerpers. Van kleding, tot onder meer accessoires, boeken, tassen, schoenen, sieraden, illustratiewerk en keramiek. Bijna twaalf jaar geleden begonnen Taam Karsdorp en Said Belhadj hun zaak in de Hardebollenstraat. Sinds 2013 zitten ze in het hoekpand op de Voorstraat, waar wij een kijkje kwamen nemen.

Dit en nog veel meer is in de 152e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).