De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 157e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 157e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Verscholen tussen het groen op een oud braakliggend terrein wonen in Hoograven ongeveer vijftien mensen. In caravans, campers, en zelfgebouwde huisjes wonen ze gezamenlijk en zorgen ze volledig voor hun eigen voorzieningen. DUIC bracht een bezoek aan deze zogenoemde stadsnomaden.

In Utrecht wordt continu gebouwd, verbouwd en heringericht. Dat zorgt uiteindelijk vaak voor een verbetering, maar tijdens de werkzaamheden zelf voor hinder. De gemeente stemt de werkzaamheden zoveel mogelijk op elkaar af om overlast te beperken, maar ‘toch krijgt iedereen, van fietser tot vrachtwagenchauffeur, hiermee te maken’. Ook in 2022 is dat weer het geval. Waar kunnen we dit jaar beter omrijden? Lees het in de nieuwe krant.

Het begon allemaal met de winkel J. Lahr & Zonen in 1900 op de hoek van de Lange Smeestraat. De hengelsportzaak verkocht toen onder meer hengels van bamboe, uit één stuk, en losse vishaakjes. Zo’n vijftig jaar later namen twee van de zonen het bedrijf van hun vader over. Door de bouw van een parkeergarage verhuisde het bedrijf naar de Springweg. Begin jaren 80 werd de zaak verkocht, maar de naam bleef onveranderd. In 2009 nam de huidige eigenaar, Peter Edelbroek, de zaak over en verplaatste naar het Smaragdplein. DUIC bracht een bezoek aan deze hengelsportwinkel.

Dit en nog veel meer is in de 157e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).