De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 159e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 159e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Als griffier is Merel van Hall het eerste aanspreekpunt voor de Utrechtse raadsleden. Ze is er voor al hun vragen, woont alle raadsvergaderingen bij en zorgt dat alles daar soepel verloopt. Verder geeft ze leiding aan haar eigen team: de griffiemedewerkers. Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, vroegen we Merel wat ze als griffier precies doet en wat haar lievelingsplek is in Utrecht.

Het gaat steeds minder goed met de mentale gezondheid van Utrechtse jongvolwassenen. Dat blijkt uit onderzoek dat in het voorjaar van 2021 werd gedaan, precies tijdens en vlak na de tweede lockdown. Maar corona is niet de enige oorzaak van psychische klachten bij jongvolwassenen in Utrecht. Het is een trend die al langer zichtbaar is in de cijfers over de mentale gezondheid van mensen in de generatie die nu student is. Meer hierover in de nieuwe DUIC krant.

Al 42 jaar zit Bakkerij Wammes op de Lange Jansstraat. Eigenaar Peter Paul Wammes (71) nam op zijn 22e de zaak, die toen nog op de Nobelstraat zat, al over van zijn vader. Die bakkerij opende in de jaren 40 de deuren. Zoals Peter Paul begon in de zaak van zijn vader, zo is zijn eigen zoon, Efrim, ook begonnen bij hem. Wij brachten een bezoek aan deze bekende Utrechtse banketbakkerij.

Dit en nog veel meer is in de 159e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).