De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 160e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 160e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De besmettingscijfers zijn dankzij de omikron-variant torenhoog, maar de daling is ingezet en de druk op de zorg is volgens minister Kuipers naar verhouding laag. De samenleving gaat in drie stappen weer bijna volledig open. DUIC zette op een rijtje wat de versoepelingen inhouden en peilde de stemming bij De Helling en TivoliVredenburg.

Josefiene Degenaar heeft een fotoboek gemaakt: ‘Rondje Utregs Bier’, met de lancering op 20 februari bij brouwerij vandeStreek. De naam verraadt het al: een boek over Utrechts bier. We vroegen Josefiene naar een van de leukste plekken waar ze voor haar boek is geweest en waar ze de leukste avond beleeft in Utrecht.

In een van de klassen van het Ithaka ISK in Overvecht zitten de leerlingen in een kring. Een voor een worden ze gefilmd, houden ze de camera of microfoon vast en stellen ze vragen die ze van het bord oplezen. Een jongen van 15 wil dokter worden. Een meisje van 14 zegt dat piloot haar droombaan is, een meisje van 12 wil later journalist worden. Alle kinderen in de klas van Ithaka zijn afgelopen zomer van Afghanistan naar Nederland gekomen, gevlucht voor de Taliban.

Dit en nog veel meer is in de 160e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).