De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 165e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 165e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

GroenLinks-raadslid Melody Deldjou Fard heeft ruim 3.000 stemmen gekregen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ze klom al van plek 11 naar 9 op de kandidatenlijst en eindigde door alle voorkeurstemmen zelfs op plek 2. We vroegen haar onder meer waar ze zich als raadslid voor inzet.

De opkomst van de stemmers bij de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht is gezakt ten opzichte van de verkiezingen van vier jaar geleden. In 2018 kwam 59,1 procent van de Utrechtse stemgerechtigden naar de stembureaus. In 2022 was dat nog maar 56,4 procent. In de wijk Overvecht lag het opkomstpercentage ver onder dat gemiddelde. DUIC ging daarom op pad naar Winkelcentrum Overvecht, om antwoord te vinden op de vraag: waarom is er in Overvecht zo weinig gestemd?

Daarnaast bracht DUIC een bezoek aan Maats Cycling Culture. De zaak heeft half maart de deuren geopend aan de Twijnstraat in Utrecht. Bij Maats vind je wielrenkleding en -accessoires, kun je terecht voor een kopje koffie en worden binnenkort regelmatig social rides georganiseerd. Iedere wielrenner die wil, kan aansluiten en meerijden.

Dit en nog veel meer is in de 165e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).