De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 167e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 167e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 11-jarige Adam Aharram uit de Utrechtse wijk Kanaleneiland zag het naar eigen zeggen niet aankomen, maar op 3 april werd hij toch echt een van de winnaars van de Zilveren Camera Junior. Met zijn fotoserie ‘Democratie’, waarmee Adam de gemeenteraadsverkiezingen in beeld bracht, won hij de eerste prijs in de categorie ‘Serie 9 tot en met 13 jaar’. De oorkonde die hij uitgereikt kreeg hangt nu op een prominente plek in zijn slaapkamer.

Hoewel het aantal woninginbraken in Utrecht al jaren op rij afneemt, komt de Domstad in vergelijking met de andere drie grote steden als slechtste uit de bus. Uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in Utrecht relatief gezien het vaakst werd ingebroken. Maar op het gebied van geweldsmisdrijven deed Utrecht het vorig jaar dan weer beter dan de andere grote steden. Tijd om in de nieuwe krant eens te kijken naar de Utrechtse criminaliteitscijfers. Hoe is het gesteld met de criminaliteit in Utrecht?

In Star Lodge Hotels aan de Biltsestraatweg verblijven sinds eind vorig jaar zo’n 350 vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gebruikt het hotel in de Voorveldse Polder als noodopvang. Stichting Welkom in Utrecht brengt vluchtelingen in Utrecht in contact met mensen uit de regio en andersom. Rebecca richtte die stichting, samen met een aantal anderen, op in 2015. We vroegen haar hoe ze vindt dat het gaat in de noodopvang en waar ze trots op is als Utrechter.

Dit en nog veel meer is in de 167e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).