De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 171e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 171e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Een biertje voor 2,50 euro in de kroeg in Utrecht? Vijf jaar geleden nog redelijk normaal, maar dat is nu toch echt anders. De prijzen zijn gestegen. In de nieuwe DUIC krant een overzicht van verschillende Utrechtse horecazaken, met daarbij de bierprijs van 2017 en nu.

In 2014 werd de onderdoorgang van de Gasthuismolenbrug in Utrecht uitgeroepen tot een van de ‘engste fietstunnels van Nederland’, maar daar is allang geen sprake meer van. Sinds 2019 maakt een groep omwonenden iedere vier weken de brug schoon. Zo verwijderen ze onder meer graffiti en straatvuil, en houden ze het groen bij. Voordat het echter zover was hebben de bewoners samen met kunstenaar Hans van Lunteren heel wat werk moeten verrichten.

Ondernemer Paul Kleine richtte zo’n twee jaar geleden samen met Joëlle van der Pol het interactieve kartspel House of Karts op in Transwijk. Het is de eerste kartbaan in Nederland waar bezoekers kunnen racen en gamen tegelijk. In de elektrische karts, die speciaal zijn ontworpen voor dit concept, kun je driften in de bochten, geef je gas en rem je met je stuur. Op het stuur zit ook een lcd-scherm dat lijkt op een game-console. We vroegen Paul of hij had verwacht dat het zo goed zou gaan en wat zijn mooiste herinnering is aan Utrecht.

Dit en nog veel meer is in de 171e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).