De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in | De Utrechtse Internet Courant De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in | De Utrechtse Internet Courant

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 85e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 85e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

In deze krant een verhaal over de toekomst van het Berlijnplein. Het hart van Leidsche Rijn Centrum lag er de afgelopen jaren nog wat verloren bij, maar de ambities zijn er niet minder groot om. Het moet hier gaan over thema’s als leefbaarheid, technologie, sociale verhoudingen en van wie de stad eigenlijk is, en dat allemaal vanuit kunst en cultuur gevisualiseerd.

Daarnaast een artikel over misschien wel de bekendste straat van Utrecht, maar hoe wordt die eigenlijk gespeld? Is het Oudegracht of Oude Gracht? Na een zoektocht zijn we op het juiste antwoord gekomen.

In de rubriek Onder de Mensen spreken we met Henny Boekhout. Boekhout had veel moeite om de dood van zijn vrouw te verwerken. Hij besloot hulp te zoeken en kwam uiteindelijk bij Humanitas terecht. Elke twee weken komt er een vrijwilliger bij hem langs om hem te helpen omgaan met zijn verlies.

Ook spreken we met Appie Alferink, directeur en oprichter van ZIMIHC. Het ‘podium voor de amateurkunst’ viert dit jaar het 30-jarige jubileum. We vroegen Alferink waarom amateurkunst zo belangrijk is en wie zijn favoriete Utrechter is.

Dit en nog veel meer is in de 85e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).