‘De Planeet’ raakt haar blauwe gevel kwijt | De Utrechtse Internet Courant ‘De Planeet’ raakt haar blauwe gevel kwijt | De Utrechtse Internet Courant

‘De Planeet’ raakt haar blauwe gevel kwijt

‘De Planeet’ raakt haar blauwe gevel kwijt

De markante blauwe gevels van winkelcentrum ‘De Planeet’ gaan verdwijnen. De nieuwe ontwikkelaar, Emmes Group, wil de gevel in oude glorie herstellen. Dit als onderdeel van een gehele herontwikkeling van het voormalige ‘Galeries Modernes’.

Doel van de ontwikkelaars in de komende jaren is om de oude gedaante van “Galeries Modernes” terug te brengen, de aanwezige vierkante meters in het pand optimaal te benutten, en om het gebouw een duurzamer karakter te geven.

De Planeet is in de jaren ’30 gebouwd als warenhuis Galeries Modernes en is gelegen in het centrum van Utrecht op de hoek van de Lange Viestraat en de Oudegracht. De Planeet is een opvallend gebouw in de Utrechtse binnenstad en is gelegen tegenover warenhuis de Bijenkorf.

De Planeet huisvest winkelketens zoals Didi, G-sus, AH to Go, Blokker, Intertoys, Aktiesport en Kruidvat. De bovenste vijf verdiepingen zijn verhuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten.

Foto: Emmes Group
Uitstraling van de oude Galeries Modernes moet weer terugkeren. Foto: Emmes Group

8 Reacties

Reageren
 1. Ton de Korte

  Mooi, als er ook achter de ramen iets te zien komt zodat het een levend gebouw wordt. Nu zijn dit soort panden meestal voorzien van dode gevels terwijl, vooral bij warenhuizen, als je er mensen ziet winkelen het volgens mij aantrekkelijker wordt om daar ook te gaan winkelen. Als je mensen gezellig ziet winkelen ga je waarschijnlijk ook denken daar wil ik bij zijn, daar valt leuk te winkelen.

 2. Theo

  Gaaf plan! En dan hopelijk weer terug naar een nieuwe Galeries Modernes met mooie winkels en winkelbeleving.

 3. Sander

  Ik mis het oude gebouw (dat ik als 14 jarige leerde kennen) nog steeds. En kijk dus uit naar de uitvoering van dit plan. De zorg van degene die eerder reageerde deel ik: het moet een levend gebouw zijn en geen opgeplakt front, dat zou een kunstmatige ‘plastic’ uitstraling geven. Een uitdaging dus voor opdrachtgever en architect !

 4. Huib

  Een plan dat brede steun verdient. En nóg veel mooier zou het zijn, wanneer de HKU elders in Utrecht een nieuw onderkomen krijgt, waardoor het gebouw De Magneet weer helemaal beschikbaar is voor winkels.

 5. Don

  Mijn vader heeft meer dan 40 jaar in de Galerie modernes gewerkt als etaleur en als afdeling chef damesmode en stoffen.
  De galerie had als eerste in Nederland roltrappen dat was sensationeel daar kwam men voor naar Utrecht.
  Zullen we eerst maar een nieuwe echte betrokken burgemeester kiezen? Zo eentje die nakomt wat hij zegt ? bv mee-skaten op een van die fantastische skate-parades die elke week plaatsvindt in Utrecht ! 2x belooft nooit gezien !!

 6. Van Pimpelen

  … alles goed & zeker wel; het volgende project: de noordelijke gevelwand van het Vredenburg…

 7. spud

  @Don
  Goed idee inderdaad om ons bezig te houden met écht belangrijke dingen, zoals of de burgemeester op vrijdagavond z’n rolschaatsen onder bindt.

 8. Luke

  Kunnen we het voormalige Rietveld Centraal Station ook weer terughalen misschien? En kwak dan meteen dat hele Hoog Catharijne tegen de vlakte.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).