De Planeet zou haar blauwe gevel kwijtraken, maar wanneer? | De Utrechtse Internet Courant De Planeet zou haar blauwe gevel kwijtraken, maar wanneer? | De Utrechtse Internet Courant

De Planeet zou haar blauwe gevel kwijtraken, maar wanneer?

De Planeet zou haar blauwe gevel kwijtraken, maar wanneer?

Een jaar geleden werd bekend dat De Planeet haar blauwe gevel kwijt zou raken. Ontwikkelaar Emmes zou de oude gedaante van ‘Galeries Modernes’ terugbrengen en het gebouw een duurzamer karakter te geven. Hoe staat het met die mooie plannen?

Mark van Ginkel van Emmes laat weten dat de herontwikkeling nog steeds in de voorbereidende fase is, maar dat de insteek nog steeds hetzelfde is. “De gevel zal gereconstrueerd worden en er zal intern een en ander veranderen. Maar dat is afhankelijk van de huurders.” Van Ginkel kan nog geen tijdspad geven van de herontwikkeling: “We zijn er druk mee bezig: op dit moment zijn we in gesprek met de huurders. Dat gaat goed, met sommige hebben we al een overeenkomst bereikt.”

Galeries Modernes

De Planeet is in de jaren ’30 gebouwd als warenhuis Galeries Modernes en is gelegen in het centrum van Utrecht op de hoek van de Lange Viestraat en de Oudegracht. De Planeet is een opvallend gebouw in de Utrechtse binnenstad en is gelegen tegenover warenhuis de Bijenkorf. Het gebouw huisvest winkelketens zoals Didi, G-sus, AH to Go, Blokker, Intertoys, Aktiesport en Kruidvat. De bovenste vijf verdiepingen zijn verhuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten.

De uitstraling van de oude Galeries Modernes moet weer terugkeren - Foto: Emmes Group
De uitstraling van de oude Galeries Modernes moet weer terugkeren – Foto: Emmes Group

5 Reacties

Reageren
 1. Lachende Frans

  Zoe prachtig zijn, is nu een lelijke plek in een stad die steeds mooier wordt.

 2. Jos W. Lemaier

  Wat zou het geweldig zijn wanneer Galeries Modernes weer haar oude gevel en uitstraling zou krijgen!

  Een mooie ontwikkeling al dat ontlelijken in de stad.

 3. Suzan

  Kom maar door met die nieuwe gevel. Dat blauwe gedrocht is te lelijk voor woorden…

 4. Suzan

  En dan uiteraard nog wel iets hoogwaardiger winkels er in ipv kijkshop, intertoys, kruitvat, en blokker. Griebuswinkels!

 5. Peter Villevoye

  Ik woon er zo goed als tegenover en loop er vaak meerdere malen per dag langs. Nooit begrepen dat die lelijke blauwe gevel op die plek ooit door een gemeentelijke welstandscommissie heen is gekomen. Wat een afschuwelijke aanzicht. En dat terwijl er een heus stadskasteel aan grenst…

  Blauw is mijn favoriete kleur, maar niet voor zoiets.

  Opschieten met dat plan – voor mijn part eerst en zo snel mogelijk een tijdelijke neutrale grijze gevel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).