De populaire saladebar SLA komt naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De populaire saladebar SLA komt naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De populaire saladebar SLA komt naar Utrecht

De populaire saladebar SLA komt naar Utrecht
De saladebar ‘SLA’ komt naar Utrecht. In augustus opent SLA Utrecht haar deuren aan de Voorstraat. SLA heeft op dit moment vijf locaties in Amsterdam en gaat nu voor het eerst uitbreiden naar een andere stad.

De saladebar ‘SLA’ komt naar Utrecht. In augustus opent SLA Utrecht haar deuren aan de Voorstraat. SLA heeft op dit moment vijf locaties in Amsterdam en gaat nu voor het eerst uitbreiden naar een andere stad.

SLA verkoopt salades, sappen, soepen en snacks. Je kunt het eten in de winkel opeten, maar ook afhalen. Al het vlees en gevogelte is biologisch, net zoals de graan- en zuivelproducten. Groenten en fruit zijn minimaal 90% biologisch. Ook het bier dat er wordt verkocht komt uit de buurt, zoals het Utrechtse bier De Leckere.

Op de kaart in Amsterdam staan nu bijvoorbeeld een bospeen of groene groente gazpacho soep, maar daarnaast ook verschillende soorten salades, hummus en zoetigheden. Ook is het mogelijk om je eigen salade samen te stellen.

Twee jaar na de eerste opening in Amsterdam bracht SLA ook een kookboek uit: “Een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten.” De ideeën in het receptenboek zijn afkomstig van Ida de Haart, die samen met Nina Pierson en Jop van de Graaf ongeveer 1,5 jaar geleden de eerste vestiging van SLA opende in Amsterdam. Het concept van SLA sloeg zo aan, dat er nu al vijf SLA-vestigingen in Amsterdam geopend zijn en binnenkort dus ook eentje in Utrecht.

Utrecht-Neudeflat-05

14 Reacties

Reageren
 1. pip

  “een bospeen of groene groente gazpacho soep”

  Het klinkt geweldig poetisch, maar niemand snapt er iets van als je willekeurige spaties plaatst. Kun je nu een bospeen bestellen, of een bospeengazpacho, of een bospeensoep? Verder is gazpacho een soort soep, daar hoef je niet nog eens soep achter te zetten. En als je het toch heel belangrijk vindt om dat te doen, mag je er een samenstelling van maken: gazpachosoep.

  Laat ‘s een student Nederlands kijken naar teksten, ik denk dat er zat aspirant-schrijvers zijn die dat graag doen.

 2. pip

  O ja, die komma in “graan-, en zuivelproducten” slaat ook echt helemaal nergens op.

 3. Karenlee

  Hahaha… een taal reactie naar mijn hart. Geweldig, pip! Verder vind ik het een geweldig concept om op de Voorstraat (bij mij om de hoek!) te hebben. Laten we AUB op zo’n manier langzaam maar zeker dIe vreselijk snackbars en fast-food toko’s op de Voorstraat wegwerken.

 4. R_Utrecht

  Heb niet zo’n problemen met de snackbars en fast-food toko’s, maar wat meer afwisseling kan geen kwaad. Goede toevoeging, hopen dat er meer van dit soort intiatieven komen in de Voorstraat.

 5. Y

  Inderdaad wat afwisseling kan geen kwaad, maar helemaal geen fastfood gaat te ver.

 6. @Karenlee

  Taalreactie bedoel je?

 7. Opus111

  Hulde Pip, onjuist spatiegebruik is ook een grote ergernis van mij en valt me inderdaad ook op deze site vaak op.

  That said, Karenlee, ‘taal reactie’ mag ook gewoon aan elkaar. 😛

 8. Utrechter

  Trouwens, heet je echt Karenlee?
  Of ben je een spatie vergeten en heet je werkelijk Karen Lee?

  Overigens vind ik de reacties op het taalgebruik op deze site aan de ene kant wel terecht, maar aan de andere kant ook wat storend. Het is een gratis nieuwssite en ik ben erg blij dat duic.nl bestaat! Ik ben tegenwoordig veel beter op de hoogte van de gebeurtenissen in de stad. Super!

 9. Karenlee

  Haha, @Utrechter.. in werkelijkheid, heet ik inderdaad Karen Lee. Ik ben ook geboren en getogen in de V.S., dus heb in ieder geval een beetje excuus voor fouten die ik in het NL maak ;).

  Is natuurlijk niet de bedoeling om te gaan focusen op het DUIC taalgebruik. Ik ben ook erg blij met de nieuwsite, en vind dat ze het geweldig doen. Maar ik zit in de communicatie branche, en moet gewoon twee keer kijken (en ook lachen) om omschrijvingen zoals “een bospeen of groene groente gazpacho soep”.

 10. @Utrechter

  @Utrechter: feit dat de site gratis is (maar dat zijn veel sites toch..?) mag natuurlijk geen vrijbrief zijn voor het maken van lelijke fouten. Het lijkt me de taak van de eindredacteur om dit soort fouten eruit te halen.

 11. Nerv4s

  Mongolen

 12. Karenlee

  Nee, taalhoeren ;).

 13. Pietertje

  Laten we even allemaal niet zo hard zeiken en gewoon even genieten van dit soort nieuws. Hopen dat er meer van dit soort plekken komen, en minder snackbars.

 14. Marjon

  http://www.spatiegebruik.nl/voorbeelden.php

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).