De Stadstuin opent nieuwe locatie op de Kromme Nieuwegracht | De Utrechtse Internet Courant De Stadstuin opent nieuwe locatie op de Kromme Nieuwegracht | De Utrechtse Internet Courant

De Stadstuin opent nieuwe locatie op de Kromme Nieuwegracht

De Stadstuin opent nieuwe locatie op de Kromme Nieuwegracht
Op de Kromme Nieuwegracht gaat op 1 november een nieuwe vestiging van De Stadstuin open. Het concept gaat leegstand tegen door een werkomgeving te creëren voor allerlei soorten ondernemers, die daar vervolgens een netwerk kunnen opbouwen.

Op de Kromme Nieuwegracht gaat op 1 november een nieuwe vestiging van De Stadstuin open. Het concept gaat leegstand tegen door een werkomgeving te creëren voor allerlei soorten ondernemers, die daar vervolgens een netwerk kunnen opbouwen.

“De verbouwing van het pand is in volle gang en er vinden al bezichtigingen plaats. Er is veel animo voor”, zegt Edo Wiersema, een van de initiatiefnemers.

Door het bestemmingplan is het op deze locatie niet mogelijk om De Stadstuin van horeca te voorzien. Het gaat hier hoofdzakelijk om kantoorruimte. In april 2015 opende de eerste locatie van De Stadstuin in een leegstaand kantoorpand aan de Europalaan. Die plek is uitgegroeid tot een Utrechtse hotspot. Het is uitgerust met horeca en voorziet ook in ruimte voor evenementen, lunch en borrel.

 

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Mooi dat een dergelijk initiatief volledig zonder subsidie kan worden opgezet en geëxploiteerd. Tenslotte hoeven belastingbetalers niet bij te dragen aan goedkope kantoorruimte voor ondernemers die, de naam zegt het al, als ondernemers commercieel bezig zijn en hun eigen lasten dragen. Anders wil elk bedrijf wel in aanmerking komen voor goedkope kantoorruimte lijkt me.

 2. Kritisch

  @ JdV

  Zullen we dan het grote bedrijfsleven, je weet wel de multinationals, eens even van al hun voordelen, belastingvoordelen en subsidies (voor innovatie e.d.) strippen?

 3. JdV

  @Kritisch. Prima hoor, laten we de mensen die dan hun baan verliezen bij jou melden ?

 4. Kritisch

  Tuurlijk joh, onder de noemen banen creëren worden de grootste boevenstreken uitgehaald en daarmee wordt ook de politiek onder druk gezet. Tegelijkertijd worden in het grote bedrijfsleven keer op keer bezuinigingsrondes en reorganisaties bedacht om de bedrijfsresultaten te maximaliseren, of om de bonussen en hoge salarissen aan zichzelf, dus de top, toe te keren. Steeds grotere delen van het personeel onder hen worden ontslagen en/of vervangen door hele goedkope arbeidskrachten in/ uit het buitenland. Dit alles in ruil voor subsidie en belastingvoordelen. De belastingsbetaler uit onze maatschappij mag betalen terwijl diezelfde maatschappij benadeelt wordt.

  Daarnaast ben je hypocriet. Het kleine bedrijfsleven en de Zzp’er mogen niet gesteund of ondersteund worden (ook werkgelegenheid) terwijl de grote bedrijven, die het geld juist uit de samenleving wegsluizen wel gesteund mogen worden. Bizar.

 5. cas

  @ Kritisch, scherp 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).