De stationspiano is weer teruggekeerd naar Utrecht Centraal De stationspiano is weer teruggekeerd naar Utrecht Centraal

De stationspiano is weer teruggekeerd naar Utrecht Centraal

De stationspiano is weer teruggekeerd naar Utrecht Centraal
Er staat weer een piano op station Utrecht Centraal. Eerder dit jaar koos NS er nog voor om het instrument permanent weg te halen omdat de piano meerdere keren was vernield.

Er staat weer een piano op station Utrecht Centraal. Eerder dit jaar koos NS er nog voor om het instrument permanent weg te halen omdat de piano meerdere keren was vernield.

Nu heeft de stationspiano een andere plek op het station gekregen. Voorheen stond het instrument voor de toegangspoortjes nabij de ingang bij het Stationsplein. Nu is de piano verplaatst naar een plek binnen de poortjes.

Elvira van der Vis van NS zegt heel blij te zijn dat de piano weer op station Utrecht Centraal staat. “We hebben samen met ProRail gezocht naar een geschikte plek. Het instrument staat nu in de hal tussen spoor 5 en 7, en spoor 8 en 9. Wij hopen en verwachten dat de piano op deze plek niet wordt vernield, omdat hij hier beter in het zicht en achter de poortjes staat.”

Ravage

In mei van dit jaar liet NS weten de stationspiano definitief weg te halen van Utrecht Centraal. Reden hiervoor was dat het instrument meerdere keren was vernield. “De laatste keer troffen we een ravage aan, verschillende toetsen waren eraf getrokken en ook waren er krassen op het instrument gemaakt”, zei de NS destijds.

Sindsdien is er altijd vraag geweest naar een nieuw exemplaar. “Daarnaast vinden wij het ook een mooie toevoeging aan het station. We zijn blij dat reizigers nu weer piano kunnen spelen of er juist naar kunnen luisteren”, aldus Van der Vis.

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. wollie

  het schijnt dat de klep pas open gaat nadat je je ov-kaart en qr-code hebt gescand.

 2. Hans

  Voor deze moeten we lief zijn. En een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Maar wel jammer dat de vleugel niet terug is.

 3. Speak Up

  En waar zetten hem weer neer?

  Juistem, voor de poortjes, in een hoek waar al het hangvolk/ hangtuig rondhangt, ipv in de hal achter de poortjes, op een plek waar sociale controle is en waar de piano (op wieltjes) na 21 uur weggerold kan worden> achter de slot en grendel.

  Ik ga alvast aftellen hoe lang het duurt voordat dit duizenden euro’s kostende prachtinstrument weer helemaal aan gruzelementen ligt. Zoals al meerdere keren op deze plek gebeurd is.

 4. buurtbewoner

  misschien een slot op de klep s’nachts zodat toetsen niet gesloopt kunnen worden?

 5. Scherpschutter

  Aha! Klik. Het kwartje valt. Nu begrijp ik het. Al die jaren heb ik gedacht dat de N.S. een vervoersbedrijf was (vraag me ook niet hoe), maar ik realiseer me nu ineens dat het een culturele instelling is die zorgt voor muziek, dans, theater, gezang, roestige gasbussen aan een houten plank wat kunst is en circulaire winkels.

  Wat een eye opener!

 6. Theo

  Dat is goed nieuws! Ik vind het altijd een feest om reizigers te horen spelen als ik langsloop. Soms hoor je een ijverig boer-er-ligt-een-kip-in’t-water uit de handen van een enthousiaste zesjarige maar ik heb ook wel eens doelbewust een trein gemist toen ik geconfronteerd werd met een vlekkeloos gespeeld Toccata & Fuga van Bach.

 7. Koel Hoofd

  Ook tussen NS reizigers zitten vandalen.
  Binnen de kortste keren zal dit arme instrument ook gesloopt zijn omdat men bij de NS niet in staat is om te leren van de eigen fouten het verleden.

 8. Happy guy

  Jeej!

 9. Scherpschutter

  Inzake de verkeersleiders en treinuitval; hierbij het (voor sommigen ongetwijfeld) schokkende werkelijke verhaal;

  https://www.gelderlander.nl/werk/verziekte-werksfeer-bij-prorail-oorzaak-van-uitvallende-treinen~a6b3c068/

  Maar gelukkig staat er nu wel een piano op het station….

 10. Rob H

  @Scherpschutter: De NS en Prorail zijn twee verschillende organisaties, met verschillende taken. De NS gaat niet over de verkeersleiding, Prorail gaat niet over de stationspiano’s.

 11. Karel

  @Speak Up – Wel opletten… in de stationshal tussen spoor 5/7 en 8/9 is binnen de poortjes.

 12. Moniek

  Speakup, in het artikel kunt u lezen dat de piano áchter de poortjes staat.

  Scherpschutter wil graag een totaal saai en strak en vervelend station, alleen voor in- en uitstappen. Maar waarom zou hij dat willen? Als ik het me goed herinner, maakt hij er nooit gebruik van.

 13. Kanaleneilander

  @Speak Up
  Heb je het überhaupt gelezen?
  “Het instrument staat nu in de hal tussen spoor 5 en 7, en spoor 8 en 9. Wij hopen en verwachten dat de piano op deze plek niet wordt vernield, omdat hij hier beter in het zicht en achter de poortjes staat.”

 14. RABE

  Komen er wel goede camera’s die de boel in de gaten houden?? Een echte pianofan zal geen moeite hebben met privacy, als er maar muziek gemaakt kan worden.

 15. Scherpschutter

  @Rob H

  De organisaties hebben precies dezelfde eigenaar Rob en zijn in ieder opzicht verwoven.

  @Moniek

  De reden dat ik dat wil is omdat ik ervoor betaal ondanks dat ik er nooit gebruik van maak. Zo’n onredelijk verzoek lijkt me dat niet, toch mevrouw?

 16. W

  Zet ‘m zeker! onder een camera!
  Dan zie je meteen als er iets mee gebeurt of gebeurd is.

 17. Moniek

  Ik betaal als belastingbetaler mee voor zeer veel zaken waarvan ik nooit gebruikmaak, Scherpschutter. Dat ervaar ik niet als onredelijk omdat het missen van dat alles een enorme verschraling van de samenleving zou betekenen.

 18. buurtbewoner

  staat die hoogwerker nog opgesloten op het CS? til die piano elke avond omhoog, een meter of 2 is genoeg, dan blijft piano lang mooi en bespeelbaar

 19. Anne

  Wat een cynisme!
  Zo verdrietig …..
  Blijf aub – in deze moeilijke tijden – genieten van mooie dingen die ons ‘zo maar’ worden aangeboden.

 20. Ton

  @ Scherpschutter 12:52
  Iedere keer dat ik van deze piano geniet zal ik aan jouw financiële bijdrage denken;
  en extra genieten.

 21. Rien

  Wat is scherpschutter deze keer weer lekker bezig. Zelfs, terwijl hij deze keer de schuld niet bj links kan leggen!

 22. Pee

  Kijk, zo kan het ook.
  https://www.youtube.com/watch?v=FCCXmtZXn4Y

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).