De UIT is aan! | De Utrechtse Internet Courant De UIT is aan! | De Utrechtse Internet Courant

De UIT is aan!

De UIT is aan!
De rij vanochtend voor TivoliVredenburg
De week van de Utrechtse Introductietijd (UIT) is vandaag om 9:00 uur gestart in TivoliVredenburg. Vrachten studenten worden losgelaten in de stad. Deze week zal voor hen het bier rijkelijk stromen, de beats uit de boxen knallen waarna de meeste zich vervolgens zullen inschrijven bij een studentenvereniging gevolgd door een helse ontgroening.

De week van de Utrechtse Introductietijd (UIT) is vandaag om 9:00 uur gestart in TivoliVredenburg. Vrachten studenten worden losgelaten in de stad. Deze week zal voor hen het bier rijkelijk stromen, de beats uit de boxen knallen waarna de meeste zich vervolgens zullen inschrijven bij een studentenvereniging gevolgd door een helse ontgroening.

De agenda van de UIT zal niet veel afwijken van de voorgaande jaren. Vanmiddag zal de traditionele introlunch plaatsvinden in het Wilhelminapark. Zenuwachtig als wat en met de mooiste outfits uit de kast leren de aankomende studenten elkaar kennen onder het genot van een bammetje.

Wilde studenten
Na de lunch volgt Crazy 030. Een waarschuwing voor de bewoners van de stad. De nieuwe losgeslagen studenten leren hun nieuwe hometown kennen door middel van ludieke opdrachten.

’S Avonds zullen de jongens van Streetlab menig vrouwenhart op hol laten slaan door een optreden in TivoliVredenburg.

Uitrusten
De eerste dag zal na een avond losgaan een feit zijn en het energieniveau zal langzaam dalen. De chillplek op de Neude is dè opvang plek voor deze nachtbrakers. Je kan hier genieten van een hapje, drankje en muziek en dat onderuit gezakt in een zitkussen.

Singelparade
Een belangrijk onderdeel van de UIT is om er als student achter te komen bij welke vereniging hij of zij zich wil aansluiten. Om de student kennis te laten maken met de opties vindt zoals elk jaar de parade plaats. Dit jaar vindt deze stoet plaats op boten door de Singel. De studentenverenigingen zullen zich presenteren op de boten waarna de studenten op woensdagavond kunnen gaan feesten bij hun favoriete vereniging.

De hele week zal in het teken staan van elkaar, de stad en de verenigingen beter leren kennen. Een informatief programma met onder andere SIB-talks, debatten en de informatiemarkt worden afgewisseld met grote feesten in zowel  Ekko, Tivoli en op de sociëteiten van de verenigingen.

5 Reacties

Reageren
 1. Sjakie (ex-student)

  Ik erger me groen en geel aan al die slimme studentjes die op een schermpje kijkend door rood fietsen. Utreg is een studentenstad, prima, maar dat betekent niet dat je als student door rood mag rijden, aan de verkeerde kant van de gracht fietsen en verwachten dat ze voorrang krijgen. Er iets van zeggen levert een grote mond of verontwaardiging op. Vele bijna ongelukken gezien op de Nachtegaalstraat waar een enorme sliert fietsers vanuit de Uithof stoplichten massaal negeren en luid toeterende buschauffeurs negeren. Lijkt wel of ze steeds dommer worden ……..

 2. Henk

  Gelukkig wordt de rest van Utrecht steeds slimmer.

 3. Harold

  Waren het alleen maar de studenten…. Ik denk dat 90% van de fietsers in Utrecht zich hufterig gedraagt. Dus niet alleen studenten, maar ook de 30’s, 40’s maar zeker ook de 50+’s. Een paar voorbeelden:

  Op de Domstraat heeft verkeer van rechts voorrang. Ik moet de eerste fietser nog tegenkomen die je ook voorrang geeft en niet begint uit te schelden.

  Op Oudkerkhof is het éénrichtingsverkeer. Oók voor fietsers! Er is simpelweg geen ruimte voor twee fietsers en een auto naast elkaar. Is schijnbaar ook heel moeilijk…

  Lekker met je fiets over de voetgangerspaden langs de singels fietsen, omdat dit een paar meter korter is?! Ook heel erg fijn!

  Je fiets ergens aan vastmaken, terwijl een fietsenstalling op 10 meter afstand is niet nodig, maar ook erg typerend voor de gemiddelde fietser in Utrecht.

  En tot slot natuurlijk het overal door rood rijden zoals hierboven vermeld. Want er wordt toch niet gehandhaafd.

 4. Jasper

  @Harold: Je vergeet nog het te pas en te onpas tegen het verkeer in(spook)rijden op de fietspaden waar dat niet is toegestaan. Is tegenwoordig ook helemaal “in”. Jij die wel de juiste kant op fiets, moet maar aan de kant gaan…

  En tja, gehandhaafd wordt er niet. Helaas.

 5. Peter Villevoye

  Prachtige foto !
  Van twee afvalcontainerstortbakkenmetklep…

  Ik woon in hartje centrum en vind het iedere keer weer vermakelijk om te zien hoe deze nieuwe lichting zich over de stad meester maakt. Ja, ze fietsen als ongeleide projectielen door de stad, ze staan op de meest onhandige plekken lukraak stil om te discussiëren over het avondeten, en ze lopen bezopen en luid lallend door de nacht.

  Maar over een paar maanden zijn ze ingeburgerd, fietsen ze nog steeds fout maar vlotjes door en weten ze feilloos de weg in de supermarkt. (Zuipen en luid lallen blijven ze de rest van hun studentenleven doen.)

  Wat het geklaag over fietsers betreft: ik begrijp het wel als je bij een stoplicht een hele minuut staat te wachten op ‘niets’, of als er weer een verkeers-planoloog een idiote omweg of kronkel heeft bedacht. En in de Bouwput Utrecht vind ik dat iedereen bij voorbaat vrijuit gaat, want hoe je dáár moet fietsen is per dag weer een verrassing…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).