De Uithof zondag in het teken van het Weekend van de Wetenschap | De Utrechtse Internet Courant De Uithof zondag in het teken van het Weekend van de Wetenschap | De Utrechtse Internet Courant

De Uithof zondag in het teken van het Weekend van de Wetenschap

De Uithof zondag in het teken van het Weekend van de Wetenschap
Utrecht Science Park. Foto: Robert Oosterbroek
Een Science Escape Room, een dagje in de cel, een gebodypaint paard voor een anatomieles, een workshop over terrorisme; het is allemaal te doen op 7 oktober. Dan is er op De Uithof weer Weekend van de Wetenschap.

Een Science Escape Room, een dagje in de cel, een gebodypaint paard voor een anatomieles, een workshop over terrorisme; het is allemaal te doen op 7 oktober. Dan is er op De Uithof weer Weekend van de Wetenschap.

De Universiteit Utrecht, het Westerdijk instituut, het Hubrecht Institute, het Regenerative Medicine Center Utrecht en SRON organiseren zondag allemaal activiteiten bij elkaar in de buurt.  “Het belooft een dag te worden waarop ouders en kinderen uit de hele regio Utrecht heel laagdrempelig kennis kunnen maken met wat er allemaal in de wetenschap in Utrecht gebeurt”, aldus Miranda Thoen, projectleider voor het Weekend van de Wetenschap vanuit de Universiteit Utrecht.

Dit jaar concentreert een groot deel van de activiteiten van het landelijke Weekend van de Wetenschap in Utrecht zich in het Utrecht Science Park. In en rond het Minnaert-gebouw is er van alles te doen. Speciaal voor dit weekend stelt het Universiteitsmuseum haar depots eenmalig open voor publiek. Een conservator geeft rondleidingen tussen unieke objecten, van opgezette dieren tot een walvisskelet.

Een dagje in de cel

Het Westerdijk instituut, het Hubrecht Institute en Regenerative Medicine Center Utrecht slaan de handen in elkaar laten met ‘Een dagje in de cel’ zien zien hoe er op hoog wetenschappelijk niveau wordt samengewerkt aan de cel.

Bezoekers krijgen in de Science Escape Room van de faculteit Bètawetenschappen de uitdaging om puzzels binnen de tijd op te lossen en experimenten te doen om te ontsnappen. Om de anatomie te ontdekken loopt er een paard waarop de organen zijn geschilderd.  Beatrice de Graaf geeft daarnaast een workshop over terrorisme en er zijn activiteiten rondom hersenen en ontwikkeling waaraan kinderen kunnen deelnemen.

Weekend van de Wetenschap

De Universiteit Utrecht is het hele weekend van 5 tot 7 oktober actief in het Weekend van de Wetenschap; vrijdag is er in TivoliVredenburg ook nog het Betweter Festival en op zaterdag komt de wetenschap de wijk in met activiteiten in Shoppingcenter Overvecht en Leidsche Rijn Centrum. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).