De Utrechtse Internet Courant levert NU.nl nieuws over de stad | De Utrechtse Internet Courant De Utrechtse Internet Courant levert NU.nl nieuws over de stad | De Utrechtse Internet Courant

De Utrechtse Internet Courant levert NU.nl nieuws over de stad

De Utrechtse Internet Courant levert NU.nl nieuws over de stad
De Utrechtse Internet Courant, het grootste onafhankelijke nieuws- en informatie platform van Utrecht, gaat samenwerken met NU.nl.

De Utrechtse Internet Courant, het grootste onafhankelijke nieuws- en informatie platform van Utrecht, gaat samenwerken met NU.nl.

In haar streven om meer regionaal nieuws te plaatsen, is NU.nl op zoek naar relevante lokale partners. Twee weken geleden zijn DUIC en NU een proef gestart die enkele maanden zal duren. Naar verwachting zal door de samenwerking het aantal bezoekers per dag van DUIC.nl (op dit moment zijn dat er 10.000 per dag) groeien terwijl NU.nl haar bezoekers snel en betrouwbaar kan voorzien van Utrechts nieuws met nationale relevantie.

“Samenwerking onderstreept groeiende relevantie van lokaal en regionaal nieuws”

Het brengen van regionaal nieuws is al langer een wens van NU.nl. “We zijn continu bezig het verbeteren van NU.nl”, zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman. “Mensen worden bij ons al op de hoogte gebracht van het belangrijkste nieuws in de wereld, door ook regionaal nieuws aan te bieden kunnen we onze lezers nog beter bedienen.”

In de NU.nl apps voor Android en sinds vandaag ook iPhone en iPad vinden lezers, die hun locatie met de app delen, automatisch een extra blok met nieuws uit Utrecht. Bezoekers van de website vinden het via het speciale katern nu.nl/utrecht. Voor DUIC past deze samenwerking bij haar ambitie om de positie als grootste online nieuwssite van Utrecht verder uit te bouwen tot een multimediaal platform.

Na de experimenten in 2013 en 2014 met lokale radio (DUIC in de Stad), evenementen en video, zijn er voor 2015 concrete plannen voor het structureel produceren van radio en TV-on-demand. Ook wordt er gewerkt aan een Engelstalige versie van DUIC ten behoeve van een expatdesk.

Daarnaast wordt op dit moment in samenwerking met. o.a. Utrecht Netwerk een groot online MKB/ZZP-netwerk gebouwd dat begin 2015 gelanceerd zal worden. Joris Daalhuisen, uitgever van DUIC: “Ons doel is om de burgers van Utrecht een relevant medium te bieden voor actueel nieuws en gefundeerde informatie over de stad. We menen daarmee op de goede weg te zijn en het groeiende bezoekersaantal, maar ook de interesse van NU.nl onderstrepen dat.” DSC_9686

3 Reacties

Reageren
 1. Joost

  DUIC voelt zich gevleid, maar omdat DUIC de beste nieuwsite voor Utrecht is kan het beter een zelfstandige koers varen. Nu verliest het z’n grootste Unique Selling Point.

  NU.NL weet ook dat lokaal erg in trek is en versterkt z’n positie ten koste van de lokale partners. Het wachten is op fase 2, waarin ze eigen lokale redacteurs aanstellen en DUIC niet meer nodig hebben.

  Voor NU.NL is het lokale nieuws ook belangrijk om app gebruikers over te halen om hun locatie met NU.NL te delen. Hiermee kunnen ze relevantere advertenties aanbieden en dus meer verdienen.

 2. Marcel Gieling

  Ik vind deze samenwerking goed, Duic wordt gezien als een volwassen partner, een medium dat er toe doet in medialand. De naamsbekendheid zal toenemen en dat verdient Duic.

 3. Henry

  De ambitie van DUIC is leuk en aardig, maar ik zou graag eens zien dat de focus op kwalitatief hoogwaardige artikelen ligt. Daarmee bedoel ik artikelen met inhoud, goede opbouw, achtergrond info en zonder spelfouten.

  Die kwaliteit is bij de meeste nieuwssites, zo ook nu.nl, ver te zoeken. Over het algemeen worden de berichten van persbureaus een op een overgenomen inclusief de spelfouten.

  Wat betreft filmpjes: die kunnen mij persoonlijk gestolen worden omdat

  On topic: Ik ben het eens met Joost. DUIC wil haar ambities waarmaken waar natuurlijk geld voor nodig is. Een samenwerking met nu.nl zal ongetwijfeld financieel aantrekkelijk zijn, maar mij bekruipt het gevoel dat DUIC haar ziel heeft verkocht. De tijd zal leren wat de gevolgen zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).