De Vechtsebanen lijkt van de ondergang gered dankzij deal met de gemeente | De Utrechtse Internet Courant De Vechtsebanen lijkt van de ondergang gered dankzij deal met de gemeente | De Utrechtse Internet Courant

De Vechtsebanen lijkt van de ondergang gered dankzij deal met de gemeente

De Vechtsebanen lijkt van de ondergang gered dankzij deal met de gemeente
Foto: Wikimedia cc / Gerard Adolfse
De gemeente Utrecht heeft een deal over de erfpacht gesloten met de Vechtsebanen. Hiermee lijkt de toekomst van de schaatsbaan veiliggesteld. Dat meldt het AD.

De gemeente Utrecht heeft een deal over de erfpacht gesloten met de Vechtsebanen. Hiermee lijkt de toekomst van de schaatsbaan veiliggesteld. Dat meldt het AD.

De exploitatie van de Vechtsebanen balanceert al jaren op de financiële afgrond. In 2005 werd door de gemeente de vergoeding voor het gebruik van de grond (erfpachtcanon) al naar beneden gebracht, en in 2009 werd uitstel van betaling aangevraagd. In 2010 werd de Vechtsebanen gered door een overname van het bedrijf Nedstede.

Maar het probleem was nog niet voorbij. In 2005 was afgesproken dat in 2020 de erfpachtcanon van 15.000 euro naar 480.000 euro per jaar zou stijgen. Nedstede zei in 2013 tegen het AD niet meer financieel bij te willen springen als de gemeente de erfpacht niet zou aanpassen.

Nu is na overleg tussen betrokken partijen besloten dat deze erfpachtcanon stijgt naar 240.000 euro per jaar, dat is de helft van het oorspronkelijke bedrag. Daarnaast wordt de subsidie vanuit de gemeente verhoogd naar hetzelfde bedrag als de erfpacht. Ook wordt er een stuk grond wat in handen is van de Vechtsebanen teruggegeven aan de gemeente waarvoor de schaatsbaan ruim 40.000 euro ontvangt. Tot slot wordt er, om een gat tussen de twee subsidieregelingen te dichten, in 2020 eenmalig 100.000 euro vanaf de gemeente naar de Vechtsebanen overgemaakt.

4 Reacties

Reageren
 1. Graagzelfs

  Kan ik ook subsidie krijgen op de aflossing van mijn erfpacht? Schande dit!

 2. Gerard vd Vecht

  De Vechtse banen moesten eerder al gematst worden met de bouw van een parkeergarage en tennisbanen met zelfs wellness en horeca.
  Sluiting was jaren geleden de beste oplossing.
  Neem een voorbeeld aan Maarssen met Holiday on Ice in Maarssen daar heeft iedereen wat aan.

  Gerard vd Vecht.

 3. VoordorpPaul

  De Vechtsebanen lijkt een doucheputje…subsidies op subsidies flushen als water door het putje heen naar het riool

 4. Herman

  vechse banen lijkt wel op tc utrecht. beide al te vaak op kosten gemeenschap gered.
  vraag blijft waar al die belastingcenten zijn gebleven?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).