De Vuelta bezoeken met een beperking: op deze plekken in Utrecht kan je terecht De Vuelta bezoeken met een beperking: op deze plekken in Utrecht kan je terecht

De Vuelta bezoeken met een beperking: op deze plekken in Utrecht kan je terecht

De Vuelta bezoeken met een beperking: op deze plekken in Utrecht kan je terecht
Het wielerevenement La Vuelta Holanda dat volgend weekend naar Utrecht en belooft een drukbezocht evenement te worden. Voor mindervalide bezoekers van de etappes zijn in Utrecht speciale plekken ingericht. Zo is er een blindentribune  en zijn er opstelplaatsen voor personen met bijvoorbeeld een rolstoel. 

Het wielerevenement La Vuelta Holanda dat volgend weekend naar Utrecht en belooft een drukbezocht evenement te worden. Voor mindervalide bezoekers van de etappes zijn in Utrecht speciale plekken ingericht. Zo is er een blindentribune  en zijn er opstelplaatsen voor personen met bijvoorbeeld een rolstoel. 

Alle opstelplaatsen voor bezoekers met een beperking zijn aangegeven op een handig kaartje; er is een plattegrond voor de etappe op vrijdag en er is een voor de zaterdagetappe. 

Zo is er op vrijdag 19 augustus een blindentribune bij station Zuilen. Hier kunnen bezoekers de wedstrijd volgen met audio-informatie. Op deze dag zijn er speciale opstelplaatsen bij het Jaarbeursplein, de Blauwkapelseweg, de Einsteindreef, het Leidsche Rijn Lyceum en aan de Weg der Verenigde Naties.

Op zaterdag 20 augustus zijn er opstelplaatsen bij de Blauwkapelseweg en de Archimedeslaan. Op beide dagen zijn er mindervalidetoiletten en parkeerplaatsen in de buurt van de opstelplaatsen te vinden.

Op de website van La Vuelta Holanda zijn de routes en voorzieningen op interactieve kaarten te vinden. Klik op ‘Etappe’ of ‘Verzorging’ in de legenda voor de opstelplaatsen of mindervalidetoiletten.

12 Reacties

Reageren
 1. Niels Bokhove

  Beperking?! Met respect, maar de allergrootste beperking is dat we ons wettelijk recht op vrijheid van beweging kwijt zijn. Hartelijk dank, Gemeentebestuur Utrecht!

 2. Moniek

  En waarvoor, Niels Bokhove? Voor een Spaanse wielerronde. Houd die wedstrijd dan in Spanje! Ik blijf het zacht gezegd gek vinden dat ons bestuur daaraan meewerkt.

 3. Pee

  Alles moet wijken voor de epo toer.

 4. Fred

  Bedoel je deze @Niels?

  Een ieder heeft het recht zich vrijelijk te verplaatsen en te vertoeven binnen de grenzen van elke Staat. Een ieder heeft het recht welk land ook, met inbegrip van het zijne, te verlaten en naar zijn land terug te keren.[1]

  — Artikel 13, Universele verklaring van de rechten van de mens

  Leg ‘m anders ff uit

 5. passalacqua

  net als met de tourstart zal de reclamekaravaan langer zijn dan het peloton, er wordt door Utrecht flink betaald aan de wielerorganisatie, die hebben een goed verdienmodel gevonden in het toekennen van wielerstarts in provinciesteden met een minderwaardigheidscomplex…

 6. De count

  Tribune voor blinden. Applaus

 7. Erwin

  @niels: beroep je je daarop ook als je met je bolide het voetgangersgebied niet in mag.. sneu man!

 8. W.

  @Erwin: En je mag ook al geen wandelingetje maken op de A27. Schandalige schending van fundamentele mensenrechten!!1! Daarnaast heeft de gemeente Utrecht ook overal palen met gekleurde lampjes neergezet en als het rode lampje brand, dan wordt dus je recht op vrijheid van beweging onklaar gemaakt. Daar hoor je de MSM niet over!

 9. Koel Hoofd

  Waarom mogen mindervaliden niet zelf bepalen waar ze langs de route gaan kijken in plaats van zich in allerlei moeilijke bochten te moeten wringen om als mindervalide bij de mindervalide opstellocaties te komen?
  Of heeft het valide publiek zogenaamd last van eventuele scootmobiels of krukken van de mindervalide medemens dat die apart van de rest moeten kijken?

 10. W.

  @Koel Hoofd: Waar baseer je op dat mindervaliden niet elders langs het parcours mogen gaan kijken? Volgens mij is het ze, zoals eenieder, vrij om waar dan ook langs het parcours te gaan kijken, maar is er een aantal plekken met extra faciliteiten ingericht om aan verschillende beperkingen tegemoet te komen.

 11. Kees

  Fantastisch dat dit in Utrecht plaatsvindt.
  Ook fijn te lezen dat dat gevoel breed wordt gedeeld.

 12. Henk Boluijt

  Sowieso absurd dat er van alles dicht moet voor dit soort onzin-evenementen. Maar de afsluiting van het Henry Dunantplein halverwege de Zuilense Ring kan ik niet anders zien dan ouderwets links autootje pesten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).