De week in quotes: ‘Dingen komen en dingen gaan, ik lig er niet wakker van’ | De Utrechtse Internet Courant De week in quotes: ‘Dingen komen en dingen gaan, ik lig er niet wakker van’ | De Utrechtse Internet Courant

De week in quotes: ‘Dingen komen en dingen gaan, ik lig er niet wakker van’

De week in quotes: ‘Dingen komen en dingen gaan, ik lig er niet wakker van’
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Sommige foto’s staan precies op de plek waar ze zijn gemaakt, zoals die van de onderduikers op Hasebroekstraat 35 en de putjesschepper op de hoek van de Potgieterstraat.”
In de Utrechtse wijk Nieuw Engeland is deze week een fototentoonstelling van start gegaan. Ruim 100 oude foto’s zijn verspreid onder bewoners van de wijk, die ze vervolgens voor hun raam hebben geplaatst.

“Dingen komen en dingen gaan, ik lig er niet wakker van.”
Boekhandel De Wijze Kater aan de Mariaplaats gaat in september sluiten. Na 32 jaar is de zaak niet meer rendabel.

“GroenLinks en D66 zouden zich moeten afvragen van wie onze stad is: de Utrechters of van de multinationals?”
Het evenemententerrein van het gloednieuwe stationsplein onder het bollendak in Utrecht lijkt in erfpacht naar Klépierre te gaan. De SP en andere oppositiepartijen zijn tegen de overdracht van het terrein.

“We hebben de schimmel de naam van onze school gegeven, want onze namen Mohammed en Ouail komen best veel voor.”
Ouail Zaim (11) en Mohamed Bidari (12), twee leerlingen van de Maaspleinschool in Utrecht, hebben een nieuwe schimmelsoort ontdekt tijdens een schoolproject. De ontdekking draagt nu de naam van de school: Pialoparvum maaspleinensis.

“Deze periode heeft ook zijn tol geëist van de rest van de familie, de koek is op.”
Het Griekse restaurant Rhodos gaat na 38 jaar sluiten. Het restaurant zit aan de Oudegracht naast Stripwinkel Blunder. De familie zegt dat de koek op is. 

“Als je klimaat echt serieus neemt, dan investeer je in meer groen, minder asfalt, lagere maximumsnelheid en beter openbaar vervoer.”
Tientallen Utrechters fietsten op zondag naar de Klimaatmars in Amsterdam. Met de actie vragen ze aandacht voor duurzame mobiliteit en verzetten ze zich tegen het verbreden van de A27 en de bomenkap in Amelisweerd.

“Gegeven de zorgelijke signalen die naar buiten gekomen zijn over deze school, leek het ons goed u hierover te informeren.”
De islamitische middelbare school Cornelius Haga Lyceum uit Amsterdam heeft vorige maand een informatieavond georganiseerd in Utrecht om ouders te interesseren voor de school. Burgemeester Jan van Zanen en wethouder Anke Klein trokken donderdagavond aan de bel en informeerden de gemeenteraad.

“Dan kunnen we straks vanuit onze nieuwbouwhuizen aan de Jan van Foreestraat uitkijken op een toren waarin een deel van ons oude huis zit verwerkt.”
De sloop van de 31 bevochten woningen aan de Croeselaan lijkt een stap dichterbij te zijn gekomen. Wethouder Victor Everhardt wil een woontoren bouwen waarin elementen zitten van de woningen die tegen de vlakte moeten.

“Net als de wijkraden vinden wij het belangrijk om in wijken en buurten vaste gesprekspartners te hebben die trends en knelpunten tijdig signaleren.”
De gemeente wil door het oprichten van wijk- en buurtplatforms de betrokkenheid van bewoners en ondernemers in de stad vergroten. Deze platforms zouden de wijkraden moeten vervangen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).