De week in quotes: ‘Het college trekt zich deze stevige en pijnlijke conclusies zeer aan’ De week in quotes: ‘Het college trekt zich deze stevige en pijnlijke conclusies zeer aan’

De week in quotes: ‘Het college trekt zich deze stevige en pijnlijke conclusies zeer aan’

De week in quotes: ‘Het college trekt zich deze stevige en pijnlijke conclusies zeer aan’
Werkzaamheden aan de Nieuwegracht. Foto: Robert Oosterbroek
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Het college trekt zich deze stevige en pijnlijke conclusies zeer aan.”
Wethouder Kees Diepeveen reageert op het vernietigend rapport over de werkwijze van de gemeente tijdens het project Herstel Wal- en Kluismuren.

“We gaan hier een iconisch complex bouwen.”
Wethouder Klaas Verschuure ondertekende afgelopen week de papieren voor de ontwikkeling van het hoogste gebouw van Utrecht.

“De collega’s zijn bij de vinder op bezoek geweest en hebben de goudstaaf in beslag genomen.”
De vinder van de waardevolle goudstaaf die op 15 november in Utrecht uit een bestelbus viel heeft vorige week contact opgenomen met de politie.

“De Nederlandse zorgverleners die contact hebben gehad met de twee patiënten met Lassakoorts worden inmiddels gerepatrieerd.”
In het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht is een arts met de zogenoemde Lassakoorts opgenomen. De man heeft de ziekte waarschijnlijk opgelopen in een ziekenhuis in Sierra Leone. Minister Bruno Bruins informeerde de Tweede Kamer over het incident.

“Voor het team van The Hunfeld is het even slikken.”
Het boetiekhotel The Hunfeld aan de Mariaplaats moest een week na de opening de deuren weer sluiten omdat de vergunningen niet op orde bleken te zijn.

“We zetten alles op alles om de winkel zo snel mogelijk weer muisvrij te krijgen.”
De Dirk vestiging aan de Zambesidreef in het Utrechtse winkelcentrum Gagelhof is gesloten omdat er muizen in de winkel lopen.

“Het is nu, maar ook zeker straks, hard werken.”
Het bekende restaurant Concours gaat een tweede zaak openen.

“Het is een harde wereld vol geweld en intimidatie waar veel geld in omgaat.”
Op zeven locaties in en rond Utrecht heeft de politie dinsdagochtend doorzoekingen gedaan. De actie was onderdeel van een langer lopend onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband.

 

2 Reacties

Reageren
  1. JdV

    Het college trekt zich de conclusies aan en trekt lering uit het gebeurde. En blijft gewoon zitten tot de volgende blunder op kosten van de inwoners. Een glas, een plas en Utrechts bestuur blijft zoals het was.

  2. Anne Marie ten Berge

    “Het college trekt zich deze stevige en pijnlijke conclusies zeer aan.”
    Wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) reageert op het vernietigend rapport over de werkwijze van de gemeente tijdens het project Herstel Wal- en Kluismuren. REACTIE: Ik snap hier werkelijk niets van: Het werk aan de Utrechtse kades aan de Nieuwegracht is vorig jaar naar alle tevredenheid van de Gemeente opgeleverd door hetzelfde bedrijf dat ook in Amsterdam goed werk heeft afgeleverd. Renovatie blijft duur omdat je onverwachte zaken tegenkomt die ook aangepakt dienen te worden en waarvan de wethouders op de hoogte zijn gebracht. De Gemeente wilde de Utrechtse grachten op de erfgoedlijst. Is dat nu wel of niet gelukt ? Het is de vorige coalitie die fouten heeft gemaakt, geld heeft zoek gemaakt of aan de strijkstok heeft gehangen en dat moet nu door GroenLinks onder de pet worden gehouden. Externe bureaus ? Laat een gemeenteraads- commissie dat werk doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).