De week in quotes: ‘Wij hebben samen met de inwoners actie ondernomen’ De week in quotes: ‘Wij hebben samen met de inwoners actie ondernomen’

De week in quotes: ‘Wij hebben samen met de inwoners actie ondernomen’

De week in quotes: ‘Wij hebben samen met de inwoners actie ondernomen’
Foto: Partij voor de Dieren Utrecht
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“De gemeente heeft eigenlijk niets met de meldingen gedaan. Daarom hebben wij samen met inwoners zelf actie ondernomen.”
Bewoners en leden van de Partij voor de Dieren hebben afgelopen vrijdag een aantal ‘kattentouwen’ aan de kades van de Verlengde Houtrakgracht gehangen zodat de dieren makkelijk uit het water kunnen klimmen.

“We hebben de afgelopen jaren werkelijk alles geprobeerd maar we komen er niet uit.”
Colin Benders alias Kyteman en vader Erik Benders stoppen met Kytopia. Er kan geen geschikte ruimte gevonden worden voor het creatieve muziekatelier.

“Daarmee wordt de onduidelijkheid in de voorrangssituatie tussen afslaand en overstekend autoverkeer uit de zijstraten van ’t Goylaan weggenomen.”
Het nieuwe ontwerp voor de kruising bij ’t Goylaan is klaar. Volgens wethouder Lot van Hooijdonk wordt de nieuwe verkeerssituatie een stuk duidelijker.

“De kritiek dat er met de vijf witte mannen die geselecteerd zijn, niet voldaan wordt aan het streven naar ‘diversiteit en pluriformiteit van cultuuruitingen’ kan de bibliotheek zich voorstellen.”
Verschillende politieke partijen vinden het vreemd dat de bibliotheek een permanent podium biedt aan een in hun ogen niet diverse groep kunstenaars.

“Gezien de rijstijl zal deze bestuurder vast snel een keer aan de beurt komen.”
De politie zag twee motorscooters vorig weekend met hoge snelheid door de Utrechtse binnenstad rijden. Eén bestuurder werd aan de kant gezet, maar de ander wist te ontkomen.

“Ons winkelteam is er helemaal klaar voor om inwoners en passanten van Utrecht de beste food- en winkelbeleving te bieden.”
Jumbo opent op woensdag 12 februari de deuren van de nieuwe Jumbo City winkel aan de Rijnkade bij Hoog Catharijne.

“Het culturele speelveld, de stad en haar inwoners zijn niet meer hetzelfde als tijdens de eeuwwisseling.”
Cor Jansen, directeur van Utrecht Marketing, zegt dat de stad de afgelopen twintig jaar is veranderd, maar dat het concept van Culturele Zondagen nagenoeg hetzelfde is gebleven. Hij wil het daarom aanpassen, maar de ideeën kunnen niet op ieders goedkeuring rekenen.

“Wij zijn ons daarvan bewust en vinden het spijtig voor de standhouders dat het zover is gekomen en wij begrijpen dat het consequenties voor hen heeft.”
Vanwege een huurachterstand moet de Utrechtse Bazaar binnenkort sluiten. De gemeente erkent dat dit ook het einde van vele standhouders betekent.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).