De week in quotes: ‘Wij kunnen en willen dat niet verbieden’ De week in quotes: ‘Wij kunnen en willen dat niet verbieden’

De week in quotes: ‘Wij kunnen en willen dat niet verbieden’

De week in quotes: ‘Wij kunnen en willen dat niet verbieden’
Een bedelaar langs de Oudegracht. Archieffoto: DUIC
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Wij kunnen en willen dat niet verbieden.”
Burgemeester Jan van Zanen gaf eerder deze week aan dat het lastig is om Oost-Europese bedelaars aan te pakken omdat bedelen niet verboden is in Utrecht.

“Grote loopafstanden naar een bushalte kunnen een belemmering vormen om mee te doen in de samenleving.”
U-OV heeft het nieuwe vervoerplan gepresenteerd. Volgens wethouder Lot van Hooijdonk pakt dat niet voor iedereen goed uit.

“Een efficiënter werkende branderij, minder overlast voor de buurt en een unieke kans om te wonen vlakbij het Merwedekanaal.”
Onder andere Floor de Koning van GroenLinks wil dat de gemeente oude afspraken met Douwe Egberts herziet zodat er meer woningen rond de fabriek gebouwd kunnen worden.

“We hebben de beelden uit Den Bosch gezien, daar zitten wij niet op te wachten.”
Volgens Miranda Spies, voorzitter van Stichting Gemeenschap Zuilen, is de sinterklaasintocht in de wijk afgelast vanwege een bedreiging op Facebook. De gemeente zegt echter geen signalen van bedreiging zijn binnengekomen.

“Aangezien er door het groen voor voetgangers geen kruisend verkeer kán zijn, lijkt het rode fietserslicht immers zinloos.”
Tim Homan van Student & Starter vraagt zich af of de onduidelijke situatie bij het kruispunt op de Maliebaan een reden is voor de vele boetes voor fietsers.

“We bereiden nu alles voor om op maandag 16 december 2019 in exploitatie te gaan.”
U-OV zegt dat de Uithoflijn vanaf maandag 16 december nu echt gaat rijden.

“Utrecht miste tot vandaag een hip designhotel, zoals je die in populaire, opkomende wijken van Londen, Berlijn of New York wel vindt.”
Afgelopen week opende een boetiekhotel aan de Mariaplaats. Naar eigen zeggen springt het hotel in een gat in de markt.

“Utrecht wordt steeds groter, we redden het niet meer met alleen Utrecht Centraal als belangrijk overstappunt.”
De Rijksoverheid trekt samen met de regio Utrecht 380 miljoen euro uit om onder andere beter openbaar vervoer aan te kunnen leggen. Wethouder Lot van Hooijdonk zegt dat innovatie hard nodig is om de stad bereikbaar te houden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).