De week in qoutes: ‘Het is een populaire plek geworden’ | De Utrechtse Internet Courant De week in qoutes: ‘Het is een populaire plek geworden’ | De Utrechtse Internet Courant

De week in qoutes: ‘Het is een populaire plek geworden’

De week in qoutes: ‘Het is een populaire plek geworden’
Drieharingstraat. Archiefbeeld DUIC / Annelies Hoelen
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Het is ongelooflijk. Ik ben echt hartstikke trots.”

De Utrechtse ondernemer Ben Agterberg heeft weer een prestigieus project binnengesleept. Hij verkoopt paardensportbodem en zijn zand gaat worden gebruikt bij de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

“Hij is vervelend, opdringerig en liegt over zijn leeftijd.”

Op sociale media is ophef ontstaan over een jongeman die al jaren meisjes zou lastigvallen in Utrecht. In 2016 werd er ook al gewaarschuwd voor de man. De politie in Utrecht laat op Twitter weten met het onderwerp bezig te zijn.

“De politie moest al eerder komen omdat hij haar lastigviel.”

De jonge vrouw die woensdagmorgen dood is gevonden in een woning aan de Bosboomstraat in Utrecht is de 24-jarige Laura Korsman. Verschillende omwonenden hebben voor de woning bloemen gelegd. Laura is met geweld om het leven gekomen. Een 31-jarige man uit Nieuwegein, haar ex-vriend, is aangehouden. Hij was al eerder opgepakt voor stalking.

“Voor de grap zei ik dat ik het wel voor me zag om uit het water te komen lopen bij Ex on the Beach.”

Drie weken lang verbleef Utrechter Rinke van Hal (25) in een villa aan de kust van het Thaise Pattaya voor het MTV-programma Ex on the Beach: Double Dutch. Voor heel even ruilde hij zijn baan als stoffeerder in voor een leven als realityster.

“In de praktijk is er geen sprake meer van scheepvaart met grote schepen en is bijvoorbeeld de Munt ook een prachtige recreatieve plek waar veel omwonenden plezier beleven, ook juist door daar te zwemmen.”

Er mag gewoon gezwommen in het Merwedekanaal, zoals bij de Munt, maar niet bij bruggen en sluizen. Dat laat wethouder Kees Diepeveen weten op vragen na het ongeluk waarbij een brugspringer op een roeiboot van Viking terechtkwam.

“Het is een populaire plek geworden. Dat hebben we met z’n allen gedaan en zijn we wel echt trots op.”

Oscar de Goede en Sander van der Meijden hebben hun restaurants in de Drieharingstraat verkocht. De nieuwe eigenaar is Bas Rasker, bekend in Utrecht als eigenaar van Oudaen en PK Bar & Kitchen. De restaurants die van eigenaar wisselen in de Drieharingstraat zijn De Markt, Naast de Markt, Raak, Vintage, De Kleine Parade en De Goudvink.

“Op dit moment is Lucas bezig met zijn laatste goede daad in zijn leven, namelijk de harttransplantatie en gaat daarmee iemand anders een leven geven.”

Het hart van het 25-jarige slachtoffer van de dodelijke mishandeling op de Amsterdamsestraatweg wordt gebruikt als donorhart. Een familielid van de overleden man vertelt op Facebook over deze ‘laatste goede daad’.

“Dit is zeer onverantwoordelijk en levensgevaarlijk gedrag.”

Rijkswaterstaat en de politie reageerden zaterdag met verbijstering en ongeloof op tientallen automobilisten die op de A2 bij Utrecht tegen het verkeer inreden.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).