De week in Quotes: ‘Ik vind het bizar dat we onze eigen temperatuur niet kunnen regelen’ | De Utrechtse Internet Courant De week in Quotes: ‘Ik vind het bizar dat we onze eigen temperatuur niet kunnen regelen’ | De Utrechtse Internet Courant

De week in Quotes: ‘Ik vind het bizar dat we onze eigen temperatuur niet kunnen regelen’

De week in Quotes: ‘Ik vind het bizar dat we onze eigen temperatuur niet kunnen regelen’
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Ik vind het bizar dat we onze eigen temperatuur niet kunnen regelen.”
Een huurder van een appartement aan de Trip op Rotsoord klaagt in een Facebookgroep over de kou in zijn woning. Hij is niet de enige want meerdere bewoners en ook ondernemers van de verschillende panden hebben het koud. De huurders in het gebied krijgen de eigen ruimtes maar niet goed verwarmd en maken veel gebruik van warmtekanonnen.

“Het ijs golft en ligt helemaal los van de kade.”
Een brandweerman reageert op het afzetten van een stuk van de Catharijnesingel waar op dat moment veel mensen aan het schaatsen waren. Niet veel later werd de hele singel tot onveilig verklaard door de hulpdiensten.

“De baan ligt er nog maar twee jaar, en vorig jaar hebben we alleen een middagje even kunnen uitproberen.”
Dat was dit jaar wel anders voor Robbert van Vliet, secretaris en ijsmeester van Schaatsbaan Park de Watertoren in Overvecht. Na een aantal dagen hevige vorst werd er afgelopen week op veel plekken in Utrecht geschaatst.

“Ik reed met Adem en Jelle in een camper door Nederland. We begonnen voor de grap te rappen over dingen die we tegenkwamen.”
Later bleek dit de aanleiding te zijn tot het enige echte rapnummer over het studentencomplex op de Ina Boudier-Bakkerlaan.

“Als je dan een stemronde organiseert en burgerparticipatie zo hoog in het vaandel hebt staan als gemeente, moet je ook daar naar handelen.”
Marsja Meijer, buurvrouw van het leegstaand benzinestationnetje op de Croeselaan, snapt niet dat er niks met het pand wordt gedaan. Zij is één van de buurtbewoners die het wachten zat is.

“Naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek zullen we definitieve maatregelen nemen. In afwachting daarvan treffen wij op korte termijn een tijdelijke maatregel om onduidelijkheid over wie voorrang heeft weg te nemen.”
Het is voor veel weggebruikers onduidelijk wie er voorrang heeft op het verkeersplein op ’t Goylaan. De gemeente Utrecht gaat daarom maatregelen treffen om de voorrangssituatie te verduidelijken.

“Wij weten met zijn allen dat de meeste gevestigde partijen met elkaar concurreren om zoveel mogelijk rechten en vrijheden van de moslims te beperken of zelfs te verwijderen.”
Om deze reden adviseert Imam Suhayb Salam van de alFitrah-moskee zijn volgelingen om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op DENK te stemmen.

“Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.”
PostNL gaat vanaf eind maart 62 brievenbussen verwijderen in de gemeente Utrecht. De reden voor de aanpassing is dat er steeds minder post verstuurd wordt.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).