De week in quotes: 'Het is nog steeds niet de bedoeling om aan de oren van nijntje te hangen' - De Utrechtse Internet Courant De week in quotes: 'Het is nog steeds niet de bedoeling om aan de oren van nijntje te hangen' - De Utrechtse Internet Courant

De week in quotes: ‘Het is nog steeds niet de bedoeling om aan de oren van nijntje te hangen’

De week in quotes: ‘Het is nog steeds niet de bedoeling om aan de oren van nijntje te hangen’
Initiatiefnemer Richard den Hartog en burgemeester Jan van Zanen halen het verband van de oren van nijntje op de Mariaplaats. Foto: DUIC
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Ons doel is dat Foodsy deze zomer te gebruiken is op bijna alle grote treinstations van Nederland.”
Deze week werd de nieuwe app Foodsy gelanceerd, bedacht door vijf jonge Utrechters. Met de app kan je van te voren eten en drinken bestellen op station Utrecht Centraal, de ophaaltijd aangegeven en alvast betalen. Zo kan je je bestelling bij aankomst direct meenemen en hoef je niet meer te wachten.

“Ik hoop er jonge mensen mee te inspireren het leven bij de kladden te pakken, hun dromen na te jagen en uitdagingen aan te gaan.”
Het Nederlands Film Festival in Utrecht opent de 38ste editie met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp: Niemand in de Stad. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Philip Huff, die tevens het scenario schreef met Marnie Blok.

“The Green House is wat mij betreft hét voorbeeld hoe je om gaat met gezonde verstedelijking.”
Wethouder Victor Everhardt is enthousiast over de nieuwe horecazaak The Green House aan de Croeselaan in Utrecht. Het paviljoen is volledig circulair, duurzaam gebouwd en demontabel. Zo krijgt het pand over vijftien jaar weer een nieuwe bestemming.

“Hadden ze in het begin nog wat last van kinderziektes, inmiddels is het podium uitgegroeid tot het hart van het uitgaansleven in de Domstad.”
TivoliVredenburg heeft de prijs ‘Favorite Venue’ tijdens de Dutch Live Entertainment Production Awards gekregen. De prijs werd voor de vierde keer uitgereikt aan professionals uit de live-entertainmentindustrie die volgens de organisatie het afgelopen jaar een belangrijke en bijzondere prestatie hebben neergezet. Eerdere winnaars zijn de Ziggo Dome, Westergasfabriek en Ahoy Rotterdam.

“Het Werkspoorkwartier schept kansen voor de toekomst, waarin een vernieuwend Podium voor Film en Beeldcultuur recht doet aan de behoefte in de stad.”
De zoektocht naar nieuwe huisvesting voor Filmtheater ’t Hoogt richt zich vanaf nu volledig op het Werkspoorkwartier. Filmtheater ’t Hoogt kan tot het einde van dit jaar gebruik maken van de huidige locatie in het centrum van Utrecht. Eerder waren er plannen om te verhuizen naar Bieb++ op het Smakkelaarsveld en de Kade aan Paardenveld.

“We ervaren in zekere zin veel vrijheid. Het is een nieuw, fris project op een geweldige locatie.”
De bekende Utrechtse horecaondernemers Oscar de Goede en Sander van der Meijden openen op 30 april de deuren van Metro City Kitchen in het WTC-gebouw aan het Jaarbeursplein. Het restaurant wordt opgedeeld in twee concepten: Uptown Dining op de eerste verdieping, gericht op fine-dining waarbij je de keuze hebt uit 4, 5 of 6 gangen diners, en de Downtown Deli met bijbehorend terras op de begane grond.

“Middelbaar en hoger opgeleiden krijgen steeds meer moeite met het vinden van een baan door een snel veranderende arbeidsmarkt.”
Wethouder Jeroen Kreijkamp (Economie) stuurde een raadsbrief met mogelijke oplossingen voor een aantal sectoren die kampen met een tekort aan personeel. Volgens hem is er een mismatch in banen waarvoor wordt opgeleid en daar waar vraag is van de arbeidsmarkt.

“Wij worden toevallig genoemd. Het is iets wat je als hele sector even achter de oren doet krabben.”
Uit onderzoek van de NOS blijkt dat ziekenhuizen in Utrecht gegevens van bezoekers op de website hebben doorgestuurd naar Facebook. Het Diakonessenhuis wordt genoemd in het onderzoek. Het ziekenhuis was niet op de hoogte van de plugin en heeft het direct verwijderd.

“Als je nu alle fietsenrekken in Utrecht achter elkaar neerlegt kan je een afstand overbruggen van de Dom in Utrecht naar de Dam in Amsterdam.”
De nieuwe fietsenstalling Knoop bij station Utrecht Centraal is geopend. Daarmee zijn er 3200 nieuwe stallingsmogelijkheden voor fietsers in Utrecht bijgekomen.

“Het is nog steeds niet de bedoeling om aan de oren van nijntje te hangen.”
Het beeld van nijntje op de Mariaplaats is hersteld en weer terug op haar plek. De oren waren beschadigd, omdat veel mensen aan de oren van nijntje gingen hadden. Het kunstwerk van Jacques Tange siert sinds september 2016 de Mariaplaats.

“Een lamp vervangen, kerstversiering ophangen, werk aan de brandmeldinstallatie of sleutelen aan de omroep: onze mensen doen het graag met het ‘blauwe monster’.”
De achtergebleven hoogwerker in de stationshal van Utrecht Centraal heeft een permanente plek gekregen. De hoogwerker is door een fout per ongeluk in de stationshal blijven staan en kon niet meer naar buiten toen de hal af was. “Sommigen noemde het een stommiteit. Anderen vonden het inspirerend. Een ode aan de imperfectie”, aldus Hessel Koster, woordvoerder van de NS.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).