De week in quotes: ‘Het lijkt hier net herfst’ | De Utrechtse Internet Courant De week in quotes: ‘Het lijkt hier net herfst’ | De Utrechtse Internet Courant

De week in quotes: ‘Het lijkt hier net herfst’

De week in quotes: ‘Het lijkt hier net herfst’
Bomenexpert Frank van den Brink
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Het lijkt hier net herfst.”

Veel bomen in Utrecht hebben het zwaar door de aanhoudende droogte en hitte. Volgens boomtechnisch adviseur van de gemeente Utrecht, Frank van den Brink, weten we pas volgend voorjaar hoeveel bomen deze recordzomer gaan overleven.

“Het aantrekken van Waterland als partner is een logische volgende stap voor ons bedrijf.”

Het internationale Waterland Private Equity neemt een belang in het Utrechtse horecabedrijf Debuut. Dit bedrijf heeft 29 horecazaken in Nederland met Stan & Co, Olivier, Den Draeck en Popocatepetl in Utrecht.

“Het is mega realistisch.”

Er komt een plek aan de Twijnstraat waar je kunt lasergamen in virtual reality. In het pand waar Bang & Olufsen eerder zat wordt nu de ruimte verbouwd. Eind augustus moet de VR Lasergameroom open zijn. Initiatiefnemer Wouter van den Bijgaart kijkt uit naar de opening.

“De beide handelsnamen lijken niet zodanig op elkaar dat dit gevaar voor verwarring oplevert.”

De Utrechtse broodjeszaak Sfizio Mario aan de Oudenoord hoeft haar naam niet te wijzigen. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald. De eigenaar van Broodje Mario had om de wijziging gevraagd.

“Nicolas is een multifunctionele speler. Van origine een middenvelder, maar ook uitstekend inzetbaar als linksback.”

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de transfer van Nicolas Gavory naar FC Utrecht dan ook definitief. De 23-jarige Fransman komt over van Clermont Foot Auvergne 63, dat uitkomt op het tweede niveau in zijn vaderland. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam is blij dat FC Utrecht Nicolas aan de selectie kan toevoegen.

“Het zal vrijdag een drukke dag worden, maar ze zullen vast niet alle 232 deze vrijdag al komen.”

Op Rotsoord in Utrecht konden vrijdag 232 studenten hun sleutel komen ophalen van hun gloednieuwe woning. De twee gebouwen, genaamd Keramus, aan de Vaartsche Rijn zijn namelijk zo goed als klaar.

“Ons doel is om mensen bewuster te maken van het afval dat ze achterlaten.”

De gemeente Utrecht zet een promotieteam in om de Utrechtse parken schoon te houden. Het team trekt op warme dagen de parken in om mensen aan te spreken over afval.

“En daardoor worden steden van iedereen, niet alleen voor de beleidsmakers en de 1%.”

Praten met een lantaarnpaal? Het kan binnenkort in Utrecht. Tientallen gewone straatobjecten in de stad – bankjes, fonteinen, standbeelden, afvalbakken – worden onderdeel van een kunstinstallatie waarbij mensen in gesprek kunnen gaan met deze objecten.

“Ik hoorde van mijn vrouw dat we hier gratis tomaten konden ophalen.”

Tientallen mensen stonden in de rij bij restaurant Instock op de Vleutenseweg in Utrecht om gratis tomaten op te halen. Het restaurantconcept en de teler gaven in totaal 6 miljoen snacktomaatjes weg.

“Ik zei gelijk tegen mijn vrouw ‘dat is een plofkraak’, het was een hele scherpe knal.”

Een plofkraak op een pinautomaat van de Rabobank heeft voor een enorme ravage gezorgd bij winkelcentrum Smaragdplein in Utrecht. Door de explosie zijn tal van omliggende woonhuizen en winkels beschadigd. De knal was zo luid dat deze in verschillende buurgemeenten te horen was.

 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).