De week in Quotes: 'We nemen elk jaar een schilderij van de Dom mee naar de camping in Friesland' - De Utrechtse Internet Courant De week in Quotes: 'We nemen elk jaar een schilderij van de Dom mee naar de camping in Friesland' - De Utrechtse Internet Courant

De week in Quotes: ‘We nemen elk jaar een schilderij van de Dom mee naar de camping in Friesland’

De week in Quotes: ‘We nemen elk jaar een schilderij van de Dom mee naar de camping in Friesland’
Wil en Jan, bewoners van de Zeven Steegjes. Foto: Robert Oosterbroek
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Wij zijn zo aan Utrecht gebonden dat we elk jaar een schilderij van de Domtoren meenemen naar de camping in Friesland.”
Een bewoner van de Zeven Steegjes wilde een schilderij met daarop een afbeelding van de Dom wegdoen. Jan, ook een bewoner van de Zeven Steegjes, stak daar een stokje voor en nu hangt het kunstwerk bij hem boven de bank.

“Het is vooral de overzichtelijkheid en de frisse uitstraling van de winkels die bij klanten in het oog springt. De indeling in werelden maakt in één keer duidelijk waar klanten moeten zijn.”
Warenhuisketen HEMA maakte deze week bekend het filiaal in Hoog Catharijne om te bouwen naar voorbeeld van haar internationale winkels. De van oorsprong Nederlandse winkelketen heeft tegenwoordig ook vestigingen in Barcelona, Parijs en Londen en die doen het volgens HEMA goed.

“Wij hebben de afgelopen weken ruim 10.000 standpunten van 325 politieke partijen gecheckt.”
Tom Etienne is projectmanager van Kieskompas, het middel wat stemgerechtigden helpt bij het maken van de juiste keuze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

“Michiel is boerenzoon en al van jongs af aan groot pindakaasfan maar miste de variatie bij dit beste beleg in een potje.”
Michiel Vos is de geestelijk vader van de Pindakaaswinkel die vrijdag haar deuren opende in de Zadelstraat. Dit is na Amsterdam de tweede vestiging van de winkel die gespecialiseerd is in het broodbeleg.

“Het Vredenburg moet een functioneel plein blijven, waar ook meerdere dagen in de week een markt is. Maar het moet ook een plein met een intiem karakter worden, een ontmoetingsplek.”
Jennifer Tee, bedenker van het kunstwerk Markt Mozaïek, legt afgelopen vrijdag tijdens de presentatie uit dat haar ontwerp bijna een half miljoen graniettegels bevat die van over de hele wereld hierheen worden gehaald.

“Dit is voor ons nooit een racistisch festival geweest. Die motivatie hebben wij ook nooit gehad.”
Directeur van TivoliVredenburg, Frans Vreeke, reageert op het besluit om het kinderfeest met het thema cowboys en indianen te schrappen nadat er ophef over ontstond.

“Ik werd wakker van de brandweersirenes, en toen rook ik ook nog brand. Ik liep naar buiten en hoorde van de politie dat we ons huis uit moesten.”
Woensdag werden 28 huizen aan de Gloriantdreef in Overvecht ontruimd vanwege een grote brand. De tientallen bewoners zijn bij de McDonalds opgevangen. De woning waar de brand ontstond is totaal afgebrand. Andere huizen hebben slechts waterschade.

“Mijn NEE-NEE sticker werkt kennelijk niet tegen dit soort onzinpropaganda.”
Een bewoner van City Campus Max  reageert op het anti-PKK boek van de Turks-nationalistische prediker Harun Yahya wat ongevraagd in de brievenbus lag. In het boek ageert de auteur tegen de PKK, de Koerdische Arbeiderspartij, een Koerdische organisatie in Turkije en het Koerdische noorden van Irak. 

 

 

 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).