De week in quotes: ‘De politie is belaagd en mishandeld’ | De Utrechtse Internet Courant De week in quotes: ‘De politie is belaagd en mishandeld’ | De Utrechtse Internet Courant

De week in quotes: ‘De politie is belaagd en mishandeld’

De week in quotes: ‘De politie is belaagd en mishandeld’
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Burgemeester Jan van Zanen: “De politie is belaagd en mishandeld.”
Het was dinsdag korte tijd zeer onrustig in Lombok nadat de politie moest optreden in de Kanaalstraat. Omstanders keerden zich tegen de politie toen agenten iemand probeerde te arresteren.

Marco Schilder, eigenaar Vishandel Volendam: “Iedereen vond het jammer dat we vertrokken uit Hoog Catharijne, en wij natuurlijk ook.”
De bekende Vishandel Volendam heeft plannen om terug te keren naar winkelcentrum Hoog Catharijne.

Gemeente Utrecht: “Dit versterkt het gevoel van continuïteit over de lengte van het Stationsplein en de lager gelegen delen.”
Op de trap bij het Stationsplein in Utrecht is een boom geplant op een niet alledaagse plek.

De Fietsersbond: “Gelukkig gaat er – ondanks de grote drukte – weinig mis.”
Het wordt steeds voller op de fietspaden in Utrecht. De fiets als het belangrijkste vervoermiddel in de stad wordt door velen omarmd, maar is het niet té druk aan het worden?

VRU: “Door de complexiteit en het belang van het gebied kan naast de voorstelbare scenario’s zoals bijvoorbeeld grof en extreem geweld, ook een kleiner incident al grote effecten hebben.”
Uit een rapport van VRU blijkt dat de kans dat een calamiteit in het Utrechtse stationsgebied ernstige gevolgen heeft groter is dan ieder ander gebied in de provincie.

Provincie Utrecht: “Wanneer de eerste lange tram aankomt in Nederland houden we nog even geheim, maar het zal niet zo lang meer duren.”
De langste trams van Europa rijden binnenkort in Utrecht.

Goudsmid Frits Spetter: “Ik weet niet of er wat van komt, maar het idee vind ik mooi.”
Er is een crowdfunding opgezet voor de Spakenburgse goudsmid Frits Spetter. Spetter werd zondag voor tienduizenden euro’s bestolen in de Jaarbeurs.

Wethouder Klaas Verschuure: “De voormalige gevangenis is een markant gebouwencomplex en is beschermd als rijksmonument.”
De voormalige gevangenis Wolvenplein moet ook in de toekomst binnen herkenbaar zijn als cellencomplex. Dat staat in de voorwaarden voor de herontwikkeling van het Wolvenplein.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).