De week in quotes: ‘Door bijschrijving in het persoonsregister wordt het bestaan van de levenloos geboren kinderen erkend’ | De week in quotes: ‘Door bijschrijving in het persoonsregister wordt het bestaan van de levenloos geboren kinderen erkend’ – De Utrechtse Internet Courant

De week in quotes: ‘Door bijschrijving in het persoonsregister wordt het bestaan van de levenloos geboren kinderen erkend’

De week in quotes: ‘Door bijschrijving in het persoonsregister wordt het bestaan van de levenloos geboren kinderen erkend’
Mieke Maliepaard en Willem Huijnk laten hun doodgeboren kind registreren. Foto: Robert Oosterbroek
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Door bijschrijving in het persoonsregister wordt het bestaan van de levenloos geboren kinderen erkend.”
Na jaren van strijd werd maandag het eerste doodgeboren kind geregistreerd in Utrecht.

“Juist omdat een game een interactief of competitief element bevat, is de betrokkenheid van de speler groot.”
Studenten van de Universiteit Utrecht en de HKU slaan de handelen ineen en ontwikkelen klimaatgames om de betrokkenheid bij het klimaat te vergroten.

“Soms hebben jongeren letterlijk niemand die kan helpen om te verhuizen of iemand te bellen als je langs de kant van de weg staat met een lekke band.”
In Utrecht startte deze week een wervingscampagne om kamers van particulieren te vinden voor jongeren uit de jeugdzorg: Kamers met Aandacht. Het project van de gemeente en jeugdzorgaanbieders is een primeur in Nederland en moet zorgen voor een nieuwe vorm van begeleiding.

“Het is natuurlijk het allerleukst als je het beleeft met een VR-bril, dan is het net alsof alles zich voor je ogen afspeelt.”
UtrechtVideo en de Universiteit Utrecht hebben een VR-video gelanceerd, waarmee je een kijkje in de stad kan nemen. Zo vlieg je over het water bij de Munt, fiets je onder de Dom door en vaar je met hoge snelheid door de grachten.

“We halen zieke bomen weg, maar we planten nieuwe gezonde bomen terug.”
De gemeente Utrecht is in januari gestart met een grootschalige operatie waarbij 1170 essen gekapt gaan worden. De bomen worden stuk voor stuk vervangen.

“Is de Universiteit Utrecht gek geworden of hebben ze per ongeluk een creatieve brainstorm met een rapport verwisseld?”
Een projectplan van de Universiteit Utrecht om de diversiteit op de instelling te vergroten doet enige stof opwaaien. In het plan staan suggesties om in de jaarkalender niet alleen de christelijke feestdagen te noemen, de restaurants te voorzien van halal-voedsel en gebedsruimtes in te richten met met aparte ingangen voor mannen en vrouwen.

“Een concert moet een feest zijn, daar mag geen smet op rusten.”
Aankomende zomer zal er geen Michael Jackson gespeeld worden op de klokken van de Dom. De zanger zou het thema zijn voor het slotstuk van de Zomeravondconcerten op 19 augustus, maar de gemoederen rondom het mogelijke kindermisbruik door Jackson lopen te hoog op.

“De stankverspreiding is enorm. Er komen klachten binnen tot voorbij Utrecht.”
Een lekkage in een tank op een bedrijventerrein in Alblasserdam leverde zaterdag stankoverlast op in een groot gedeelte van het land. Ook in Utrecht geven mensen aan last te hebben van de geur.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).