De week in quotes: ‘Eigenlijk staat hier nergens aangegeven waar auto’s en fietsers wel of niet mogen rijden’ | De Utrechtse Internet Courant De week in quotes: ‘Eigenlijk staat hier nergens aangegeven waar auto’s en fietsers wel of niet mogen rijden’ | De Utrechtse Internet Courant

De week in quotes: ‘Eigenlijk staat hier nergens aangegeven waar auto’s en fietsers wel of niet mogen rijden’

De week in quotes: ‘Eigenlijk staat hier nergens aangegeven waar auto’s en fietsers wel of niet mogen rijden’
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Eigenlijk staat hier nergens aangegeven waar auto’s en fietsers wel of niet mogen rijden.”
Volgens Ronald Tamse, verkeersadviseur van de gemeente Utrecht, is het Domplein een schoolvoorbeeld van een verkeerssituatie waar fietsers, voetgangers en bestemmingsverkeer door elkaar heen bewegen.

“Ik wilde echt graag aangifte doen, maar niemand wilde echt meewerken en ik stond daar zeiknat.”
Fotograaf Niels Wenstedt is tijdens het evenement Utrecht Drijft met al zijn apparatuur in het water geduwd. Hij heeft voor duizenden euro’s schade.

“Ruim 75 jaar geleden stalen de Duitsers fietsen van mensen die slachtoffer waren van de oorlog. Nu geven we ze weer terug aan mensen die ook de dupe zijn van oorlog.”
Zo’n twintig Duitsers fietsten afgelopen week 250 kilometer naar Nederland om de fietsen die de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog innamen in het bezette Nederland terug te geven.

“We verkeerden in de veronderstelling dat er een vergunning was verleend.”
Vodafone heeft een metershoge mast geplaatst op het pand De Gesloten Steen op Oudegracht 364, maar had daar geen vergunning voor.

“Wij beraden ons op de wijze waarop tijdelijk beheer van het landhuis zal worden ingevuld.”
Afgelopen week werd bekend dat Museum Oud Amelisweerd (MOA) door de rechtbank failliet is verklaard.

“De bedoeling van die bijeenkomsten is om alle belangen die bij dit onderwerp spelen helder en genuanceerd in kaart te brengen.”
De gemeente gaat het gebruik van alcohol in park Lepelenburg onderzoeken, en organiseert daarvoor een aantal bijeenkomsten met betrokkenen.

“Bizar om na twee jaar de volledige inhoud van een portemonnee terug te vinden.”
Twee jaar na de diefstal van een portemonnee heeft de politie de pasjes die in de portemonnee zaten teruggevonden in een toilet op de Uithof.

“Shared space en fietsers moeten afstappen. Dat is feitelijk een fietsverbod, toch?”
De gemeente Utrecht schept met de verkeersborden onduidelijkheid of er nu wel of niet gefietst mag worden bij de Jaarbeurspleinstalling.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).