De week in quotes: ‘Er komen geen extra roltrappen bij het Jaarbeursplein’ | De Utrechtse Internet Courant De week in quotes: ‘Er komen geen extra roltrappen bij het Jaarbeursplein’ | De Utrechtse Internet Courant

De week in quotes: ‘Er komen geen extra roltrappen bij het Jaarbeursplein’

De week in quotes: ‘Er komen geen extra roltrappen bij het Jaarbeursplein’
Archieffoto Roltrappen Jaarbeursplein: Marlot van den Berg / DUIC
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Je hebt in Utrecht natuurlijk de SingelSwim, maar dat is maar een klein stukje. Wij gingen voor alles of niets.”

Ze liepen al een tijdlang met het idee rond en een week geleden was het zover. De Utrechtse vrienden Joris, Rogier, Jan, Luuk en Rick sprongen de singel in om een rondje rondom de Utrechtse binnenstad te zwemmen.

“Het wereldse karakter en de visie van Le Guess Who? sluiten sterk aan bij VluchtelingenWerk.”

Johan Gijsen, organisatie van Le Guess Who, is blij met de samenwerking tussen het festival en VluchtelingenWerk.

“Het Ultieme Utregse woord is..”

Het ultieme Utregse woord is ‘jochie’. Dat maakte burgemeester Jan van Zanen dinsdagavond bekend in de Kargadoor door het T-shirt te tonen waar het woord op gedrukt is. De afgelopen weken stemden meer dan 15000 mensen op een van de mogelijke opties: gladiool, wijffie, jochie, dakhaos en waor.

“Het voorstel is om op het Smaragdplein betaald parkeren in te voeren zonder draagvlakmeting.”

Er is een hoge parkeerdruk rond het Smaragdplein in Tolsteeg. Dat levert volgens de ondernemers in het winkelcentrum problemen op. Niet-winkelend publiek neemt te veel plekken in waardoor bezoekers hun auto niet meer kwijt kunnen. De gemeente wil daarom betaald parkeren invoeren en doet dat zonder een zogeheten draagvlakmeting.

“Ik stelde mezelf de vraag: ga ik nog dertig jaar in de winkel staan of ga ik wat anders doen?”

Kunsthandel Schoonheim en De Vink stopt ermee. Na 142 jaar sluit de winkel aan de Vinkenburgstraat op 1 januari 2019 zijn deuren. Eigenaar Erik Geytenbeek blikt terug en legt uit waarom er na al die jaren een eind komt aan het kunstzinnige tijdperk van Schoonheim en De Vink.

“Er komen geen extra roltrappen bij het Jaarbeursplein.”

De roltrappen naar station Utrecht Centraal op het Jaarbeursplein staan vaak stil. Afgelopen zomer werkten de trappen weer een tijd niet (door grootschalig onderhoud). Reden voor de Utrechtse fractie van de VVD om vragen te stellen aan de wethouder. Onder meer of er meer roltrappen zouden kunnen komen, maar dat vindt wethouder Victor Everhardt niet nodig.

“We zijn ervan overtuigd dat we er iets heel moois voor terugkrijgen op de nieuwe locatie.”

Boekhandel Broese op de Stadhuisbrug in Utrecht wil verhuizen naar het voormalig postkantoor op de Neude. De eigenaren voeren daarover gesprekken met ASR, de eigenaar van het pand op de Neude. Broese zou dan het prachtige pand bij de Stadhuisbrug verlaten.

“Het is geweldig dat we de selectie van deze kwaliteitsimpuls kunnen voorzien.”

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is blij met de komst van Jean-Christophe Bahebeck. De 25-jarige aanvaller is definitief overgenomen van Paris Saint-Germain en tekende in Galgenwaard een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog twee jaar.

“Alle gebruikers op en om het station moeten een vrije doorgang hebben. De demonstratie moet publieksvriendelijk verlopen.”

Het publiek mag op station Utrecht Centraal niet worden tegengehouden bij de demonstratie van het Landelijk Actie Centrum Politie maandagochtend. Burgemeester Jan van Zanen heeft overlegd met de actievoerders en meldt dat de gebruikers op en om het station een vrije doorgang moeten hebben.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).