De week in quotes: ‘Hier staat een burgemeester voor u die zich verheugt in de manier waarop we samen dingen voor elkaar boksen’ | De Utrechtse Internet Courant De week in quotes: ‘Hier staat een burgemeester voor u die zich verheugt in de manier waarop we samen dingen voor elkaar boksen’ | De Utrechtse Internet Courant

De week in quotes: ‘Hier staat een burgemeester voor u die zich verheugt in de manier waarop we samen dingen voor elkaar boksen’

De week in quotes: ‘Hier staat een burgemeester voor u die zich verheugt in de manier waarop we samen dingen voor elkaar boksen’
Burgemeester Jan van Zanen tijdens de speech. Foto: Robert Oosterbroek
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Met de kennis van nu zouden we de tweet anders hebben geformuleerd.”

Een tweet over een ‘zeer dronken mevrouw met beperkingen’ van de politie Vleuten-De Meern eind december zorgde voor kritiek, nadat de vrouw in kwestie twee dagen later overleed. Op Twitter toont de politie berouw.

“Dat ik dacht: ‘hier werk ik toch niet dag in dag uit kneiterhard voor?’”

Het was een bewogen jaar voor FC Utrecht-speler Mark van den Maarel. DUIC blikte met ‘De Utrechtse Parel’ terug op 2018.

“De vrouwen en mannen van politie, brandweer, Jongerenwerk, toezicht en handhaving en ambulancedienst zorgden wederom voor de veiligheid in de stad, zodat velen in Utrecht het jaar feestelijk in konden luiden.”

Burgemeester Jan van Zanen zag met eigen ogen dat de jaarwisseling in Utrecht betrekkelijk rustig verliep.

“Ze onthullen kleine en grote persoonlijke verhalen die tegelijkertijd universele thema’s blootleggen en bespreekbaar maken.”

Kunstenaar en kostuumontwerper Joost van Wijmen ‘verzamelde’ woensdagmiddag littekens in Hoog Catharijne voor zijn kunstproject ENCOUNTER#6.

“Ik heb echt niet bewust geprobeerd hem te raken of hem bang te maken.”

De 32-jarige voetbalsupporter die op 23 december vuurwerk gooide richting de keeper van Ajax is veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur.

“Mocht het nog niet duidelijk zijn: hier staat een burgemeester voor u, die zich verheugt in de manier waarop we samen dingen voor elkaar boksen om zoveel mogelijk Utrechters gelukkig te maken en te houden.”

In zijn nieuwjaarsspeech noemde burgemeester Jan van Zanen verbondenheid, veerkracht en verwondering als de drie belangrijkste thema’s van 2019.

“Dan hoor je wel ‘o ja’ of ‘sorry’, maar het is vervelend dat je dan geen gebruik kan maken van die lijnen op een plek waar je ze hard nodig hebt.”

Nursel Günal is al haar hele leven blind. Samen met haar ondervond DUIC hoe het is om als blinde door Utrecht te lopen.

“Het Pieter Baancentrum was mooi geweest, maar de eigenaar zegt dan: ‘We zien het niet zitten dat jullie met 80 man komen, liever zetten we twee mensen neer met een matrasjes.’”

Kytopia, het creatieve muziekatelier van Colin Benders alias Kyteman, dreigt binnenkort dakloos te worden. Volgens vader Erik Benders valt de zoektocht naar een nieuw onderkomen niet mee.

“Als je de gehele stad autovrij maakt, dan krijg je een eenzijdige stad die bestaat uit gelijksoortige inwoners.”

Bij het radioprogramma Spijkers met Koppen debatteerden CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren en GroenLinks-raadslid Thijs Weistra over het parkeerbeleid van Utrecht.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).