De week in Quotes: ‘Met deze ontdekkingen kan het verhaal van Utrecht 8.000 jaar eerder beginnen’ | De Utrechtse Internet Courant De week in Quotes: ‘Met deze ontdekkingen kan het verhaal van Utrecht 8.000 jaar eerder beginnen’ | De Utrechtse Internet Courant

De week in Quotes: ‘Met deze ontdekkingen kan het verhaal van Utrecht 8.000 jaar eerder beginnen’

De week in Quotes: ‘Met deze ontdekkingen kan het verhaal van Utrecht 8.000 jaar eerder beginnen’
Archieffoto Utrecht / Robert Oosterbroek
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Met deze recente ontdekkingen kan het verhaal van Utrecht 8.000 jaar eerder beginnen dan in de geschiedenisboeken staat.”
Archeologen kwamen tot deze ontdekking na opgravingswerkzaamheden bij de nieuwbouw voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

“We beginnen iedere dag vroeg in de ochtend en als je dan verplicht wordt tot 20.00 uur open te blijven zijn we rond 21.30 een keer terug in Volendam. Dat is niet te doen.”
Broers Marco en Henry Schilder hebben de knoop doorgehakt: na 38 jaar vertrekt Vishandel Volendam uit Hoog Catharijne in Utrecht. Door de verbouwing van het winkelcentrum en de verruimde openingstijden, zien ze geen andere mogelijkheid meer dan te vertrekken.

“Stadsbelang Utrecht veroordeelt niemand vanwege een verdenking.”
Een kandidaat op de lijst van Stadsbelang Utrecht zit vast. De partij bevestigt dat een van de kandidaten wordt vastgehouden op verdenking van een strafbaar feit.

“Bij de planvorming is uitdrukkelijk naar de mening van buurtbewoners geluisterd.”
In 2019 wordt gestart met de bouw van de nieuwe stadswijk in Utrecht op het Defensieterrein in de Merwedekanaalzone. Wethouder Kees Geldof reageert op het Stedenbouwkundig Plan van ontwikkelaar BPD

“Een geschikte locatie vinden was best een lastige opgave.”
Jelmer Bergsma is initiatiefnemer van het kattencafé. In dit zogenoemde KATFÉ krijgt een aantal asielkatten ruimtes en attributen waar ze in kunnen spelen, slapen of zich terug kunnen trekken.

“Geen bed, bad, brood. Ik kies voor de 3 andere B. Back By Boat.”
De Utrechtse ex-PVV’er Rob Jansen vond zijn voormalige partij de gematigd. Afgelopen vrijdag koos hij ervoor om op te stappen.

“Onze focus op topkwaliteit eten en vriendelijke bediening zal een aangename toevoeging zijn.”
Fons de Visscher opent morgen de vierde vestiging, en eerste vestiging buiten Amsterdam, van The Seafood Bar aan het Utrechtse Stationsplein.

“We wilden dit gebied beter toegankelijk maken voor bezoekers en het groen verbeteren.”
Het nieuwe park De Groene Kop is afgelopen donderdagmiddag geopend. Het gebied is gelegen tussen de Eykmanlaan, Winklerlaan, het volkstuinenpark de Driehoek en de spoorlijn Utrecht-Amersfoort.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).