De week in Quotes: ‘Soms komt iemand binnen met nitraatfilms, die moeten de brandveilige kluis in’ | De Utrechtse Internet Courant De week in Quotes: ‘Soms komt iemand binnen met nitraatfilms, die moeten de brandveilige kluis in’ | De Utrechtse Internet Courant

De week in Quotes: ‘Soms komt iemand binnen met nitraatfilms, die moeten de brandveilige kluis in’

De week in Quotes: ‘Soms komt iemand binnen met nitraatfilms, die moeten de brandveilige kluis in’
Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“Soms heb je ook dat iemand binnenkomt met nitraatfilms. Dat zijn hele brandgevaarlijke films, vaak nog van voor de oorlog. Het is wel heel uniek materiaal omdat het zo oud is. Maar we mogen ze niet in ons eigen depot hebben. Op last van de brandweer moeten we die extern in een brandveilige kluis bewaren.”
Het Utrechts Archief verzamelde van zowel professionals als amateurs een bijzondere collectie historische filmbeelden. De hoogtepunten zijn geselecteerd voor de tentoonstelling Utrecht op film, die zondag 8 april opent.

“Hoewel door beide partijen niet betwist wordt dat horeca op de eerste verdieping niet binnen het bestemmingsplan past, is de eigenaar van het café van mening dat de gemeente met twee maten meet.”
De bestuursrechter heeft het bezwaar van de eigenaar van ’t College tegen de gemeente Utrecht van tafel geveegd. Hij wilde uitbreiden naar de bovenverdieping, maar de gemeente Utrecht gaf daarvoor geen toestemming.

Van grote afstand was de overtreding al duidelijk hoorbaar, waardoor wij al snel konden constateren dat de verdachte 0.5db valser zong dan de toegestane zuiverheid zang in het uitgaansgebied.”
Op 1 april werd veel opmerkelijk nieuws naar buiten gebracht, waaronder door wijkagent Emile Vermeulen. Hij zou iemand in het Utrechtse uitgaansgebied hebben gearresteerd omdat de man te hard aan het zingen was.

“We nemen je graag mee op een ‘flavour trip’ naar andere delen van de wereld.”
The Streetfood Club opende dinsdag de deuren aan het Janskerkhof in Utrecht. De eigenaren, Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn, vertelden eerder aan DUIC dat hun streetfood voornamelijk is geïnspireerd door de Aziatische en Midden- en Zuid-Amerikaanse keuken.

“Ik zal de rozenkrans die ik van de paus heb gekregen ook nooit weg doen.”
In de rubriek ‘Utrecht Volgens’ interviewt DUIC de ‘wereldberoemde’ Utrechtse Straatnieuwsverkoper Marc Nijholt.

“De centrale ligging van Utrecht en de mogelijkheid om hier het nieuwste concept neer te kunnen zetten, maken Utrecht de perfecte plek voor onze allereerste store.”
Het Amerikaanse Baskin-Robbins opent op 26 april in Utrecht haar allereerste ijswinkel in Nederland. De eerste 100 klanten tijdens de opening krijgen een jaar lang gratis ijs.

“Helaas kan niet iedereen op de school van eerste keuze worden geplaatst.”
In Utrecht en Stichtse Vecht maken deze zomer 4244 leerlingen de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Van deze leerlingen is op donderdag 97 procent geplaatst op de school van eerste keuze. Er moest een loting aan te pas komen om alle kinderen te plaatsen op een school.

“We maken van de vestiging aan de Parijsboulevard een fijne, kindvriendelijke plek.”
Afgelopen week kondigden vier horecazaken aan dat ze een vestiging gaan openen in Leidsche Rijn Centrum. Inmiddels is 85 procent van het centrum, wat over een paar weken opent, verhuurd.

4 Reacties

Reageren
 1. Jan

  Leuk format zo met de quotes, behouden !

 2. Bayerwald

  Ik sluit me bij Jan aan. Jammer dat bij de unieke foto van het artikel geen bron en jaartal is geplaatst.

 3. Willemradio

  De foto is van halverwege de jaren 50 gemaakt op het Vredenburg. Is te vinden in het Historisch Archief Utrecht.

 4. Bayerwald

  @Willemradio: Dank je.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).