Warme Warmetruiendag en lenteweer in het weekend | De Utrechtse Internet Courant Warme Warmetruiendag en lenteweer in het weekend | De Utrechtse Internet Courant

Warme Warmetruiendag en lenteweer in het weekend

Warme Warmetruiendag en lenteweer in het weekend
Archieffoto
De lente lijkt halverwege februari al bijna aanstaande. Het belooft dan ook de warmste zogenoemde Warmetruiendag te worden sinds de invoering in 2007.

De lente lijkt halverwege februari al bijna aanstaande. Het belooft dan ook de warmste zogenoemde Warmetruiendag te worden sinds de invoering in 2007.

Het idee achter Warmetruiendag is energiebesparing. “Verwarm jezelf, niet de wereld. […] Zet die verwarming lager en trek een extra warme trui aan”, aldus de organisatie. Warmetruiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden, de dag waarop in 2005 het Kyoto Protocol werd getekend, het eerste wereldwijde klimaatverdrag. Dit jaar valt de dag op vrijdag 15 februari.

Volgens het KNMI wordt het vrijdag in de regio Utrecht zo’n 12 graden. Daarbij is veel zon en weinig wind. Gemiddeld werd het sinds 2007 op 15 februari in De Bilt niet warmer 4,1 graden. De koudste 15 februari was in 2010. Het vroor toen ongeveer 3,5 graden in de regio Utrecht.

Het warme weer lijkt voorlopig stand te houden. Volgens weersite Weeronline daalt het kwik de aankomende 14 dagen in de regio Utrecht niet verder dan 9 graden, met een gemiddelde van ruim 11 graden.

Of de winter definitief voorbij is moet nog blijken. Eind maart begint weliswaar volgens de kalender de lente, maar in 2018 vroor het de eerste drie dagen van maart. Dat leidde er toen toe dat er op verschillende plekken in Utrecht werd geschaatst.

1 Reactie

Reageren
  1. bee

    energiebesparen doe je niet op deze manier want zodra de kachel weer aangaat moet de ketel aardig loeien wil je het op temperatuur krijgen .
    maar veel mensen schijnen dat niet te begrijpen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).