Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht sluit na dit weekend voorgoed de deuren Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht sluit na dit weekend voorgoed de deuren

Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht sluit na dit weekend voorgoed de deuren  

Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht sluit na dit weekend voorgoed de deuren  
De vestiging van sportwinkel Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht is dit weekend voor het laatst open. De winkel opende vier jaar geleden, maar vanaf maandag blijven de deuren gesloten. De keten heeft dat besloten vanwege de stijging van de huur-, personeels- en energiekosten.

De vestiging van sportwinkel Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht is dit weekend voor het laatst open. De winkel opende vier jaar geleden, maar vanaf maandag blijven de deuren gesloten. De keten heeft dat besloten vanwege de stijging van de huur-, personeels- en energiekosten.

In het hoekpand op het Vredenburg en de Sint Jacobsstraat heeft tientallen jaren een vestiging van C&A gezeten. Die kledingwinkel opende in 1939 de deuren, in de jaren 60 kreeg het gebouw een metamorfose, in 2016 verdween de traverse naar de Bijenkorf en C&A vertrok in 2017 uit het pand waarna er weer een transformatie van het gebouw wachtte. Na die verbouwing leek het gebouw weer veel meer op het ontwerp uit de jaren 30.

Tekst gaat verder onder afbeeldingen

Sloop van de traverse in 2016
Het pand in 2017
Het in aanbouw zijnde pand in 1939 en de gevel van Decathlon.

Op 16 oktober 2019 opende de Decathlon in het voormalige pand van C&A aan het Vredenburg. Toenmalig wethouder Klaas Verschuure knipte destijds samen met Wouter Mol, medewerker van de keten, feestelijk een lint door.

De winkel heeft het niet lang volgehouden. Decathlon heeft besloten de zaak weer te sluiten. “Door de ontwikkelingen in de markt (stijging huur-, personeels- en energiekosten), zien wij dat het voortzetten van onze missie – sport toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen – met onze vestiging Decathlon Vredenburg, helaas niet langer mogelijk is”, is te lezen op de website van de keten.

Wie de winkel nog wil bezoeken heeft alleen dit weekend nog, maar veel schappen zijn al leeg. De voorraad wordt niet meer aangevuld. Ook in The Wall in Leidsche Rijn heeft Decathlon een vestiging. Die blijft voorlopig wel geopend. Wat er in het pand aan het Vredenburg komt is nog niet bekend.

36 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Merkwaardig dat ze de ingang precies op de hoek sloten en tot dode fassade maakte. Het zelfde deed ook Aldi al.
  Hopelijk komt er een nieuwe echte publieks trekker , Apple store of zo. Want dat is zowel voor vredenburg noordzijde als de hoofdas smakkelaarsburg – Nobelstraat.

 2. Herman

  Jammer, hulde dat pand wel mooi verbouwd is.
  Wel dreigend om te lezen dat vestiging Wall ” voorlopig” openblijven, klinkt niet veelbelovend.

 3. Wout

  Met het toestaan van detailhandel op locaties aan de rand van de stad (bv the wall) creëert een stadsbestuur leegstand in de binnenstad. Zie legio voorbeelden in de ons omringende landen.

 4. Wim

  Waarom in hemelsnaam een Apple Store wat moet je daarmee?

 5. Utrecht genieter

  Dit lijkt mij de perfecte locatie voor een kleine vestiging van een stadse Ikea, iets wat in andere steden in de wereld ook al gaande is. Een kleine Ikea voor de stedeling, met allerlei kleine handige dingen en decoratieproducten. Hier ga je geen gigantische kasten kopen uiteraard. Misschien met wat bakfietsen erbij voor de iets grotere spullen.
  En niet te vergeten: een winkeltje met de lekkere Zweedse voedselwaren.

  Voor de stedeling zonder auto is het natuurlijk erg naar om naar de Ikea aan de rand van de stad te moeten gaan, en de bezorgkosten zijn bij de Ikea ook niet mis…

 6. Uuu

  @ Paul

  Apple stores heb je alleen maar in wereldsteden, niet in provinciestadjes als Utrecht. Dream on.

 7. Koel Hoofd

  …another one bites the dust….
  De “stijging van de huur-, personeels- en energiekosten” zijn een bar slecht excuus voor het wegblijven van klanten. Immers, als die wegblijven resulteert dat in veel te weinig omzet om de operationele kosten te dekken op een peperdure locatie die alleen voor fietsers goed bereikbaar is. AAA locatie blijkt dus een B locatie en het gezondheid dicterende D66/GL=PvdA stemvee heeft kennelijk geen sportkleding nodig…

 8. W

  @Utrecht genieter: best een aardig idee!

 9. GeeWee

  Is dit niet een mooi pand voor een C&A vestiging?

 10. Geenstijl@Utrecht

  Misschien openen als opvang van asielzoekers/Oekraïners, kunnen ze alvast wennen aan het stadsleven in Utrecht, en de hulpvaardigheid van de inwoners.

 11. Hans

  @W: vind ik ook

 12. M te U

  Een Ikea kan de meters eenvoudig vullen.

  @Paul Het pand is veel te groot voor een Apple store. Je kan altijd naar Amac in de Wall (gratis voor de deur parkeren).

  @Uuu wereldstad liever niet, al die toeristen en dronken Engelse dat moet je niet willen.

 13. buurtbewoner

  een Van Moof flagshipstore?

 14. Paul

  @ uu , ha, je kent Utrecht dus niet ! Utrecht is nooit in provincie stad geweest zelfs.. en in 1808 zelfs de hoofdstad van Nederland kort .Tot 1640 de grootste stad van Nederland. En daarom ook is Nederland hier onstaan met De Unie van Utrecht.( 7 provinciën) Het eerste beurs complex van het land. Ook het Cervantes Instituut zit hier aan het domplein…. als enige die niet in een hoofdstad zit trouwens. De stads regio heeft bijna 1 miljoen inwoners, by the way. Dus je toont je onkunde door te beweren dat Utrecht een provincie stad zou zijn..

 15. walter

  Wat een gemis,waar moeten we nu heen? 🙂

 16. M te U

  @buurtbewoner flagship-repair-store

 17. Bas

  Woningen graag

 18. Statler

  Jammer voor deze locatie, maar ik ging toch al naar the Wall, voor mij makkelijker. Zit ook nog een Mantel.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 19. HenQ

  Goed idee ja, die Ikea! Vooral vullen met goedlopende producten die elders op de meubelboulevard snel weg zijn en sowieso met de bakfiets te vervoeren zijn. Misschien ook bakfietsen verhuur ofzo, blauw/gele blikvangers.

 20. Krakend gebit

  Declathon Vredenburg nodigde niet uit om naar binnen te gaan terwijl ze wel veel hadden. Wat een vreselijke winkel beleving. Maar ondertussen gaat de kaalslag door en zal het vast een probleem zijn om het pand opnieuw te vullen. Zolang het maar weer niet een van die vreselijke ketens worden of weer een supermarkt.

 21. S

  Laten we wel wezen: decathlon verkoopt rommel en legt het af tegen kwaliteitswinkels.

 22. Steve

  Ach ja, her bord op het raam bij in de ingang verklaarde al genoeg: pin only…
  Dan lopen alle mensen door die gewoon contant willen betalen.

 23. W

  @steve: “gewoon” contant?!
  Waarom zou je in godsnaam contant willen betalen?!?!

 24. buurtbewoner

  doeicathlon

 25. buurtbewoner

  dat Ikea idee zal goed lopen weet ik zeker, niet om even een Billy kast te halen maar wel kleiner spul, lampen, lijstjes, hoezen enz

  ps. Er was meen ik 6 a 7 jaar geleden een ikea pop-up op vredenburg?

 26. Erwin

  Jeetje Steve, had het de decathlon verteld dat ze hierdoor omzet mis liepen. Nu tast een ieder in het donker terwijl jij al die tijd gewoon wist dat de oorzaak het pin only bordje was…

 27. Rose

  Een mooie plaats voor een totaal vernieuwd Centraal Museum.

 28. Mireille

  Hallo W, er zijn nog genoeg mensen die contant (willen) betalen of soms niet anders kunnen. Ik kwam graag bij Decathlon, maar liet daardoor deze winkel al snel links liggen.

 29. Gert Takken

  Deze locatie opnieuw vullen zal nog niet eens het grootste probleem worden. Maar wat er ook gaat komen, het moet wel een formule zijn met een enorme aantrekkingskracht. Anders gaat het weer in no-time fout. De locatie is namelijk slecht gelegen. Als locatie-strateeg van winkel en horecalocaties heb ik meerdere malen kritisch naar de exacte ligging van dit pand gekeken. En die is gewoon niet goed.
  Geef een nieuwe bestemming aan dit pand met (gesubsidieerde) maatschappelijke voorzieningen in de plint en appartementen erboven.
  Geen commerciële winkel gaat het hier redden. Simple as that.

 30. W

  @mireille: niet anders kunnen?!?!
  Dus je loopt eerst naar een pinapparaat en gaat daarna naar de decathlon. Maar pinnen in de decathlon kan niet?
  Mensen die alleen contant willen betalen hebben wsl hoop zwart geld

 31. Benki

  @bas:utrecht is vol (woningen). Ga maar in Houten wonen.

 32. jan

  Een Apple store Pfff wat moet je daar nu mee. Als er iets is waar je geen fysieke winkel voor nodig hebt dan is het wel Apple spullen.
  Misschien een giga sportschool ipv horeca of winkels.

 33. Binnenstadbewoner

  Mooie locatie voor een sportschool.

 34. Wouter

  @S: Niet helemaal mee eens. Het kan zich wellicht niet meten met topmerken, maar ik ben ervan overtuigd dat Decathlon een hele goede ‘instapwinkel’ is voor mensen die met een sport willen beginnen of willen gaan kamperen. In de basis is de kwaliteit in mijn ervaring gewoon in orde.

 35. Sport 🏈

  Beetje rare winkel
  Slechte service
  Pin only
  Rot,locatie
  Fiks aan de prijs
  Kwaliteit arm

 36. Statler

  Het was vandaag behoorlijk druk bij de vestiging in the Wall.
  Eens met @Wouter.
  @Sport:
  niet vreemder dan de vestigingen in Frankrijk. Is de formule.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).