Deel supporters FC Utrecht kijkt wedstrijd van het jaar niet in de Galgenwaard en zoekt het centrum op | De Utrechtse Internet Courant Deel supporters FC Utrecht kijkt wedstrijd van het jaar niet in de Galgenwaard en zoekt het centrum op | De Utrechtse Internet Courant

Deel supporters FC Utrecht kijkt wedstrijd van het jaar niet in de Galgenwaard en zoekt het centrum op

Deel supporters FC Utrecht kijkt wedstrijd van het jaar niet in de Galgenwaard en zoekt het centrum op
Er is nog veel onduidelijkheid over wat er aanstaande zondag gaat gebeuren tijdens FC Utrecht – Ajax. Een deel van de Utrecht-supporters heeft aangekondigd in de stad te willen gaan kijken, terwijl een deel van de Ajax-supporters wil demonstreren in de stad.

Er is nog veel onduidelijkheid over wat er aanstaande zondag gaat gebeuren tijdens FC Utrecht – Ajax. Een deel van de Utrecht-supporters heeft aangekondigd in de stad te willen gaan kijken, terwijl een deel van de Ajax-supporters wil demonstreren in de stad.

Of de demonstratie van Ajax in de binnenstad door mag gaan tijdens de wedstrijd van het jaar is nog niet bekend. Een woordvoerder van de gemeente laat weten hier deze week duidelijkheid over te verwachten, maar er nu nog niks zinnigs over te kunnen zeggen.

Nadat er vorig jaar anti-Semitische teksten te horen waren tijdens Utrecht – Ajax besloot de KNVB om de Bunnikside leeg te houden tijdens de editie van dit jaar. De leiding van Utrecht vond echter een maas in de wet en besloot om de Bunniksiders ergens anders in het stadion te plaatsen. Hierdoor kon burgemeester Jan van Zanen de veiligheid in de Galgenwaard niet langer garanderen en is besloten om de Ajax-supporters niet toe te laten in het stadion.

Zodoende lopen er nu twee zaken. De Amsterdammers hebben een kort geding aangespannen tegen deze beslissing om zo hun plek in het stadion via de rechter af te dwingen. Deze zaak dient aanstaande donderdag. En daarnaast is het wachten op de burgemeester die een beslissing moet nemen of Ajax-supporters mogen demonstreren in de stad.

DUIC-columnist Ben ten Boden denkt dat het nog niet zomaar een gelopen koers is dat de Ajax-demonstratie wordt verboden in het centrum. “Als zo’n Pegida-demonstratie ondanks aangekondigd tegenprotest doorgang mag vinden, waarom dit dan niet?”

Statement

Voor de wedstrijd zijn in tegenstelling tot voorgaande jaren nog veel kaarten beschikbaar in aanloop van het duel. 2500 seizoenskaarthouders van de Binnikside hebben inmiddels al een vervangend kaartje gekocht voor een andere plek in het stadion.

Een deel van de Utrecht-supporters heeft zich via Facebook inmiddels verenigd. Een kleine 400 man heeft zich inmiddels aangemeld om in de stad te gaan kijken. “Geen uit-supporters, geen drank en geen Bunnikside. Wat hebben we daar nog te zoeken?”

Ten Boden snapt dit statement volledig. “De sfeer zal niet best zijn in het stadion en dat is jammer bij zo’n wedstrijd. Zelf ben ik te groot fan om niet in het stadion te zitten, maar onder de huidige omstandigheden snap ik deze actie volledig.”

14 Reacties

Reageren
 1. Kurt Westermann

  Moet er serieus een heel nieuwsbericht worden geschreven over een clubje hooligans dat besloten heeft in de stad een voetbalwedstrijd te gaan kijken. En dan zogenaamd ook nog “professioneel” commentaar erbij van een of andere pipo die het wel begrijpt? Kom op DUIC, doe een beetje je best. Niet elke scheet van een klein gedeelte van de FC aanhang is nieuws.

 2. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  “Geen uit-supporters, geen drank en geen Bunnikside. Wat hebben we daar nog te zoeken?”

  Voor aantrekkelijk ouderwets aanvallend en dominant FC Utrecht voetbal hoef je al jaren niet meer te gaan in ieder geval. En dan blijft er nu inderdaad wel heel weinig over…

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 3. Trechter

  Deze ellende is volledig te wijten aan de onbegrijpelijke beslissing van burgemeester Van Zanen, die hiervoor maar eens stevig in de raad ter verantwoording moet worden geroepen.

 4. utrechtse vogel

  ‘supporters’ gaan niet naar het stadion want: “Geen uit-supporters, geen drank en geen Bunnikside. Wat hebben we daar nog te zoeken?”

  Het gaat ze dus helemaal niet om het voetbal. Het gaat ze niet om het aanmoedigen van je club. Het gaat ze niet om het genot van het bekijken van een sportieve prestatie. Het gaat ze kennelijk om het ruzie zoeken met supporters van de tegenstander, zich bezatten, en rotzooi trappen met hooligans. Duidelijk.

  Zo snel mogelijk ophouden met alle vormen van overheidssteun aan dit achterlijk volk.

 5. Eerlijk en oprecht

  Geen sfeer
  Geen betrouwbaar bestuur

  Wel prijsverhogingen
  Wel betaalde pendelbussen
  Wel voor de gek worden gehouden
  Wel je supporters van de bunnikside overal neerzetten
  Wel ontevreden andere supporters en gezinnen over deze regel
  Wel bestuurlijk wanbeleid
  Wel een liegende directeur
  Wel chaos in de stad
  Wel een slechte naam voor de club weer

  Wel BELEVINGSPRODUCT!!!!!!

 6. Tja

  Heel simpel.

  Deze vierhonderd lieden zijn dus de lui die de naam van de FC te grabbel gooien, alleen maar uit zijn op rellen en lui die je dus kan missen als kiespijn.

  Alle vierhonderd een levenslange ban voor de club geven. Jammer genoeg kan je dit juridisch gezien niet rond krijgen. Zou wel het beste zijn voor iedereen

 7. Luuk Upuuk

  utrechtse vogel slaat de spijker op de kop. Kunnen deze 2 groepen gajus elkaar niet ergens langs de A2 gaan bevechten?

 8. Kees

  Wat als je nou de Ajax supporters in het Bunnikside vak laat zitten, en de Utrecht supporters in de binnenstad laat demonstreren, want die wilden toch niet naar de wedstrijd kijken, toch?
  Eigenlijk is het ronduit schandalig hoe deze zogenaamde supporters van beide clubs zich gedragen. Denk toch eens eindelijk aan de vaders met kleine kinderen en andere voetbal liefhebbers die gezellig een middag voetbal willen kijken, zonder gestoord te worden door vuilspuitende Hooligans.

 9. Trechter trechter

  @Trechter: Deze beslissing is volledig te wijten aan het bestuur van FC Utrecht.
  Utrecht supporters roepen teksten. KNVB legt een maatregel op. Bestuur van de FC U heeft geen karakter, geen ballen en totaal geen lef om vervolgens die Bunnikside te weren.
  Nee men vindt een maas en laat de misdragende supporters gewoon toe in het stadion. Voor mij een reden om dit keer maar niet met mn zoon te gaan. Geen zin om tussen die idioten te zitten.
  FC Utrecht kan zelf de veiligheid in hun eigen stadion niet garanderen van hun eigen supporters en die van Ajax.
  Als het bestuur dat niet kan, ziet v. Zanen maar 1 oplossing: verbieden.

  Gevolg Ajax komt in het verweer. Komt wel of niet naar de stad.
  Veel inzet van de politie incl. M.E. Kost enorm veel geld die U en ik betalen.

  Tot slot zijn er een stel debielen die hun club niet gaan aanmoedigen maar de stad intrekken om te rellen. Echte echte top supporters zijn dat.

  Zelden zo’n laf bestuur meegemaakt dat zich laat reageren door de Bunnikside van de FC Utrecht.

 10. Bill

  @ Tja: De Utrechtsupporters die in de binnenstad zitten zijn het ook niet eens met het besluit de ajaxsupporters te weren, die horen er gewoon bij..!

  Zou mooi zijn als de opzet van de demonstratie er een zo zijn van beide supp. verenigingen, aangezien we het over voetbal hebben dat voor elke supporter , van welke club dan ook, te zien moet zijn, IJdele hoop, misschien nog een brug te ver. 😉

 11. Marco Knol

  De straf die de KNVB had opgelegd was; geen publiek op de Bunnik-side.

  Tja, dan kan dus iedereen gewoon een kaartje kopen voor een andere plek in het stadion. Da’s geen truc van FC Utrecht, dat had ik zelf namelijk ook al direct gezien, en waarschijnlijk ook de nodige Bunnik-side supporters. Ik had nog wel willen zien wat een rechter gezegd zou hebben als FC Utrecht dat tegengehouden zou hebben. Waarschijnlijk zou men alsnog die kaartjes moeten verkopen aan die persoon. FC Utrecht kan immers moeilijk beweren dat persoon X niet welkom is in het stadion zonder persoon X meteen een algeheel stadionverbod op te leggen.

  En als niet ieder kaartje op naam verkocht wordt is het al helemaal onmogelijk. Kortom, domme actie van de KNVB dus wat dat betreft.

  Anderzijds is er nu wel een veel beter video- en geluidherkenningssysteem opgeleverd las ik elders, dus hopelijk kan men een volgende keer gewoon de desbetreffende malloten direct het stadion uitzetten.

 12. Trechter

  @Trechter trechter: voor alle duidelijkheid: de eerste schuld ligt om te beginnen natuurlijk bij het schorem, de tweede bij de FC Utrecht en de derde bij de KNVB, die nooit maar dan ook nooit adequaat zijn opgetreden. Maar burgemeester Van Zanen neemt domme beslissingen, die tot grote verdere problemen kunnen leiden.

 13. Rene

  Wanneer gaat de club FC Utrecht toegeven dat ze het eigenlijk wel steunen, die anti-semitische liederen? Ik zou mij van zo’n club volledig distantieren! Walgelijk.

 14. Trechter

  Achteraf kunnen we gelukkig zeggen dat het allemaal goed is afgelopen. Maar er is weer een zeer grote politie-inzet nodig geweest. Het wordt tijd dat de maatschappelijke kosten van dit voortdurende gedoe eens volledig op de voetbalbedrijven en de KNVB worden afgewenteld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).