Deel van bestrating werf langs Oudegracht in Utrecht krijgt weer het unieke oude patroon Deel van bestrating werf langs Oudegracht in Utrecht krijgt weer het unieke oude patroon

Deel van bestrating werf langs Oudegracht in Utrecht krijgt weer het unieke oude patroon

Deel van bestrating werf langs Oudegracht in Utrecht krijgt weer het unieke oude patroon
Het patroon van de bestrating op de werf tussen de Zandbrug en de Jacobibrug in Utrecht krijgt weer het oude patroon. Na het herstel van de walmuur en de werf in 2018 en 2019 zijn de stenen niet op de juiste manier teruggelegd en ook dat wordt nu hersteld.

Het patroon van de bestrating op de werf tussen de Zandbrug en de Jacobibrug in Utrecht krijgt weer het oude patroon. Na het herstel van de walmuur en de werf in 2018 en 2019 zijn de stenen niet op de juiste manier teruggelegd en ook dat wordt nu hersteld.

Elk stukje werf heeft volgens de gemeente Utrecht een uniek patroon in de bestrating. “Toen de walmuur en werf in 2018-2019 zijn hersteld, is de werf op een aantal plekken anders bestraat dan de bedoeling was. Het oude unieke patroon is toen op veel plekken niet juist teruggelegd”, schrijft de gemeente.

De westkant van de werf tussen de Zandbrug en de Jacobibrug wordt vanaf 30 oktober opnieuw bestraat. Het werk wordt in kleine stukjes gedaan, ongeveer één werfkelder per keer. Onder meer hierdoor zijn de kelders altijd bereikbaar. Het materiaal dat gebruikt wordt ligt op een ponton op de Oudegracht.

Met de hand

Als het nodig is worden er loopplanken over de werkzaamheden gelegd. De stenen worden handmatig in de grond gelegd en om ervoor te zorgen dat ze allemaal stevig vastzitten, wordt gebruikgemaakt van een trilplaat. “Deze kan zorgen voor wat geluidshinder”, aldus de gemeente. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden zo’n zes weken duren.

Tot slot wordt ook de stronk van de sierappelboom, die eind vorig jaar werd gekapt, verwijderd. Komende winter wordt hier een nieuwe boom teruggeplant.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Kees Truijens

  Een klein goedmakertje voor die walmuren bekleed met gevelplaten die zo uit een bouwmarkt lijken te komen.

 2. W

  @kees: ja schandalige “renovatie” idd.

 3. UNESCO status

  Ik hoop dat er ook regels voor restaurants komen tegen de frobel decoratie Zuilen, palen, bakken etc ! Het moet gewoon een duidelijk werf terras zijn en geen imitatie van anywhere anyplace!

 4. Koel Hoofd

  “Toen de walmuur en werf in 2018-2019 zijn hersteld, is de werf op een aantal plekken anders bestraat dan de bedoeling was. Het oude unieke patroon is toen op veel plekken niet juist teruggelegd”
  Kortom, de gemeente heeft zoals gewoonlijk weer eens zitten slapen achter het bureau en voert nu herstelwerk uit op kosten van de belastingbetaler.
  Verwachten ze een schouderklopje voor die wanprestatie dat Duic er aandacht aan besteedt?

 5. Rob v Art

  #koel hoofd waar staat dat . misschien word het wel hersteld door degeen die destijds de stenen heeft verwijderd voor renovatie .maar misschien heb je gelijk Duic moet gewoon wat dieper spitten dit is best essentieel als je ergens je tanden inzet. .

 6. Per Ommegaande

  Kan het nou nooit eens in 1 x goed? Moedeloosmakend.

 7. Gustaaf

  @ per ommegaande: Als het in 1 keer goed gaat komt het niet in DUIC.

 8. Per Ommegaande

  @Gustaaf: Touché! 😁 Maar er komen wel erg veel van dit soort verhalen in DUIC.

 9. Ton Belo

  Als het net zoiets moet zijn als op het Vredenburg, dan maar niets aan doen aub.
  Utrecht is meesterlijk in onnodige uitgaven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).