Deel van de Nieuwegracht in Utrecht bijna 2,5 maand dicht vanwege werkzaamheden Deel van de Nieuwegracht in Utrecht bijna 2,5 maand dicht vanwege werkzaamheden

Deel van de Nieuwegracht in Utrecht bijna 2,5 maand dicht vanwege werkzaamheden

Deel van de Nieuwegracht in Utrecht bijna 2,5 maand dicht vanwege werkzaamheden
Archiefbeeld van de Nieuwegracht
Het deel van de Nieuwegracht tussen de Zuilenstraat en de Eligenstraat wordt opnieuw bestraat. De werkzaamheden beginnen volgende week maandag en duren volgens de gemeente Utrecht naar verwachting tot begin december.

Het deel van de Nieuwegracht tussen de Zuilenstraat en de Eligenstraat wordt opnieuw bestraat. De werkzaamheden beginnen volgende week maandag en duren volgens de gemeente Utrecht naar verwachting tot begin december.

Het gaat om het westelijke deel van de Nieuwegracht dat tussen beide straten ruim 200 meter beslaat. Tijdens de werkzaamheden worden de stenen in de rijbaan en de stroken aan de zijkant opnieuw neergelegd, waardoor het geheel straks weer volledig vlak moet zijn. Na het opnieuw bestraten wordt zand tussen de stenen geveegd, waardoor alles goed vast moeten komen te liggen. Het kan zijn dat dit op een later moment nog eens moet gebeuren.

De werkzaamheden starten op maandag 19 september en als alles volgens planning verloopt wordt het werk op 2 december afgerond. Het project is opgedeeld in drie fases. Tijdens de eerste vier weken wordt het deel tussen de Zuilenstraat en de A.B.C.-straat opnieuw bestraat.

Omleiding

De werkzaamheden tussen de A.B.C.-straat en de Groenestraat nemen zo’n drie weken in beslag en dat geldt ook voor het laatste deel. Er wordt alleen doordeweeks tussen 07.00 en 17.00 uur gewerkt.

Volgens de gemeente Utrecht blijven alle woningen te allen tijde bereikbaar voor voetgangers. Het verkeer wordt omgeleid en ook zullen er tijdens de werkzaamheden minder parkeerplekken beschikbaar zijn. Tot slot zegt de gemeente de geluidsoverlast tot een minimum te beperken.

11 Reacties

Reageren
 1. BdV

  Dat zand op een later tijdstip is misschien niet het beste idee, gezien de ervaringen uit het verleden.

 2. Fred

  Wat enorm fijn dat dit gebeurt!
  Helaas hebben bewoners van de Adelaarstraat/Willem na Noortstraat wederom te horen gekregen dat de werkzaamheden (waar al 7 jaar op gewacht wordt) daar wederom worden uitgesteld. Kwestie van prioriteiten hè?! De nieuwegracht was inderdaad vrijwel onbegaanbaar, zo ging het niet langer.

 3. Johan

  Klopt, Fred. Er valt met goed fatsoen inderdaad niet meer over te fietsen.

 4. Fred

  @Johan: dat zelfde geldt ook al jaren voor de Adelaarstraat. Al zeker een tijdje binnenstad niet uit geweest?

 5. Johan

  @ Fred. Een echt bijdehandje had gelezen dat ik reageerde op je opmerking over de Nieuwegracht en niets zei over de Adelaarstraat.

 6. Wendy

  Mooi stukje Utrecht.Ben er vlakbij geboren
  @Fred Ik kom bijna dagelijks op de Adelaarstraat en vind het wel meevallen.Maar ik ben dan op de fiets

 7. Fred

  @johan: als jij wat vaker buiten de singel zou komen had je geweten dat het op de nieuwegracht nog reuze meevalt in vergelijking met andere straten…

 8. PeterH

  @Fred: ik fiets net als @ Wendy vaak over de adelaarstraat. Prima te berijden, zou jammer zijn als daar ook een “van Hooijdonkje” gedaan wordt. Overigens zijn verzakte of slecht gelegde historisch verantwoorde klinkers op een fiets een boeiende belevenis. Probeer de kinderkopjes in fort blauwkapel maar eens.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 9. Willem

  @ PeterH

  Fred fietst niet.

 10. Thomasje

  Waarom duurt bestraten in Utrecht toch altijd een eeuwigheid. Kijk bijvoorbeeld eens op de Catharijnesingel. Ligt al weken open en in elk geval de helft van de tijd is er helemaal niemand aan het werk. Idem de afgesloten Noorderbrug. Staan wat hekken, een berg zand op het wegdek en niemand aan het werk.
  De Moreelse hoek is al jaaren een onoverzichtelijke puinhoop met een gevaarlijk en onduidelijk eindigend fietspad, betonnen randen op de 4 verschillende soorten wegdek met gaten en kuilen.
  Er is blijkbaar geen aannemer te vinden die ergens aan begint en dan ook even doorpakt en het afmaakt zonder steeds alle materieel en mensen te verwijderen.

 11. Robster

  @Fred; ook ik kom bijna dagelijks over de Adelaarstraat, zowel op fiets en met de auto. Vind het allemaal wel meevallen, niet meer in nieuwstaat maar zeker ook niet dat je zegt dat er elk moment een ongeluk staat te gebeuren. Maar misschien zie ik elke keer iets over het hoofd: wat/waar is nu precies het probleem?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).