Deel van de stad afgesloten op 12 mei vanwege Utrechtse marathon | De Utrechtse Internet Courant Deel van de stad afgesloten op 12 mei vanwege Utrechtse marathon | De Utrechtse Internet Courant

Deel van de stad afgesloten op 12 mei vanwege Utrechtse marathon

Deel van de stad afgesloten op 12 mei vanwege Utrechtse marathon
Marathon in Utrecht. Archieffoto
De Utrecht Science Park Marathon wordt op zondag 12 mei weer gelopen. Er wordt een 42 km lang parcour gelopen van het Utrecht Science Park via het centrum naar Leidsche Rijn en weer terug. Voor autoverkeer zijn een aantal straten tijdens de marathon afgesloten.

De Utrecht Science Park Marathon wordt op zondag 12 mei weer gelopen. Er wordt een 42 km lang parcour gelopen van het Utrecht Science Park via het centrum naar Leidsche Rijn en weer terug. Voor autoverkeer zijn een aantal straten tijdens de marathon afgesloten.

Anders dan voorgaande jaren wordt deze keer de hele afstand in één keer gelopen, in plaats van twee keer dezelfde route. Ook loopt de marathon door een groter gedeelte van de stad, in plaats van een deel erbuiten. Hierom zijn een aantal straten (gedeeltelijk) afgesloten voor autoverkeer, en wordt het verkeer op een aantal plaatsen omgeleid. Op rustige momenten zal het mogelijk zijn om het parcours te doorkruisen.

Startschot

Het startschot van de marathon wordt om 09.30 uur gegeven. De organisatie probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar vanaf 09.00 uur worden verschillende wegen afgesloten. Naar verwachting zijn alle wegen om 16.00. uur weer open.

De straten die van 09.00 tot 16.00 uur zijn afgesloten zijn de Weg tot de Wetenschap, de Platolaan, de Sophocleslaan, de Prins Hendriklaan en de Rembrandtkade. Andere straten zullen eerder weer open zijn, of worden later afgezet. Kijk voor het volledige overzicht op de website van de marathon.

Ook zal het openbaar vervoer op bepaalde punten via een aangepaste route rijden. De organisatie van de marathon roept mensen op om hun reis naar en door Utrecht te plannen op 9292.nl of op de website van Qbuzz.

Het parcours van de volledige marathon

18 Reacties

Reageren
 1. Don

  Bizar mensen in het Muntkwartier kunnen de wijk niet uit met de auto. En dit alles in week dat er school examens zijn.

 2. Henk

  @ Don

  Afgesloten straten zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Feesten moeten we en zullen we.

 3. Rob H.

  @Don: 12 mei is een zondag. Dan zijn er geen examens.

 4. Cor

  Je zou maar op een zondag met de auto naar je schoolexamen moeten. Onvoorstelbaar!

 5. wollie

  don bedoelt dat de kinders naar oma moeten om het rapportengeld te incasseren.

 6. C.M. Hollander

  En dan kun je op zondag niet naar de kerk (hoe zo vrijheid van godsdienst? Alles moet zeker wijken voor het grote geld) en dan is het ook nog eens moederdag, kun je ook al niet…… enz. Kan het niet zo geregeld, dat er één in/uitgang vrij blijft?

 7. Steve

  Organiseer nou eens lekker zo’n wedstrijd in de Leidse Rijn inclusief Haarzuilens en Vleuten en Harmelen en Woerden.
  Het Groene Hart.
  Laat de stad met rust.
  En die overspannen verkeersregelaars, neem ze dan gelijk ook maar mee.

 8. Ouwe

  Toch jammer dat het pittoreske Lage Weide wordt overgeslagen. Bovendien kun je daar op zondag makkelijk alles afsluiten.

 9. Marko

  Mensen kunnen best weg met de auto. Gewoon even plannen door je auto op 11 mei net buiten de wijk te plaatsen of het OV te pakken. Hoe moeilijk kan het allemaal zijn. Bovendien kan je op 11 mei vroeg en na de marathon ook gewoon het Muntkwartier in. Zeuren om te zeuren.

 10. Katja

  Wat een gezeur, één keer in het jaar een marathon.

 11. wollie

  werd de binnenstad maar elke zondag afgesloten.

 12. Eef

  Komen ze ook op de rijbaan en waalstraat

 13. Corrie Huiding-Stomp

  Ik woon in de binnenstad en heb geen moeite met het jaarlijks afsluiten op zondag t.b.v. de marathon, maar waarom in hemelsnaam op Moederdag.
  Er zijn genoeg moeders die nu moeilijk te bereiken zijn.
  Dus voor mij de verkeerde zondag gekozen.

 14. PjotrM

  Waarom moeten die hobby lopers per sé door de binnenstad? Kunnen ze niet ergens ver weg op een industrieterrein? Of rondjes rennen op een atletiekbaan? Daar zijn die voor aangelegd!

 15. Jopie

  Beetje onhandig gedaan en dat voor de welgeteld 500 mensen die de marathon gaan lopen.
  Wel leuk deze loop maar iets handiger parcours volgende keer!

 16. Oog in Aller

  Ik kom deze zondag als Oog in Aller dus alleen per helikopter mijn wijk uit. Ik vind dit dus echt een belachelijk evenement. Respect voor alle mensen die dit lopen, inclusief die ingevlogen Kenianen die ik niet ken maar vast gaan winnen, maar de ergernis die dit evenement bij heel veel bewoners van de stad bezorgt weegt volgens mij geen moment op tegen het geboden entertainment.

 17. Albertonio

  Wat een zeuren hier. Wees blij wanneer je ingesloten zit in het parcour dan hoef je ten minste niet te verschijnen bij moederdag haha. En dan zijn er natuurlijk ook nog mensen die kinderen hebben die op zondag examen moeten doen. Wat ik jammer vind aan het geheel is dat er zo’n mooi parcour is en dat er nergens een live stream is die je beelden van de renners laat zien maar ja. Dat is alleen bij de grote marathons natuurlijk.

 18. IDV

  Als ik het aantal mensen zie dat langs de kant staat aan te moedigen dan zijn heel veel bewoners juist hartstikke blij en trots dat zoiets de stad cachet geeft.

  (Er lijken mij andere zaken te zijn waar je je liever aan kan ergeren, maar goed.)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).