Deel voetpad langs Vredenburg en Vlaamse Toren afgezet vanwege vallende stenen Deel voetpad langs Vredenburg en Vlaamse Toren afgezet vanwege vallende stenen

Deel voetpad langs Vredenburg en Vlaamse Toren afgezet vanwege vallende stenen

Deel voetpad langs Vredenburg en Vlaamse Toren afgezet vanwege vallende stenen
Een deel van het voetpad van het Vredenburg en de Vlaamse Toren zijn afgezet omdat er zaterdag stenen naar beneden vielen. De stenen lieten los van de gevel van het gebouw dat wordt ingeklemd door het Vredenburg en de Vlaamse- en Hollandse Toren, en naast TivoliVredenburg staat

Een deel van het voetpad van het Vredenburg en de Vlaamse Toren zijn afgezet omdat er zaterdag stenen naar beneden vielen. De stenen lieten los van de gevel van het gebouw dat wordt ingeklemd door het Vredenburg en de Vlaamse- en Hollandse Toren, en naast TivoliVredenburg staat

Hoe het kon gebeuren dat de stenen loslieten is nog niet bekend. Zaterdag werd vanwege het gevaar voor passanten ook het fietspad afgesloten. Deze is inmiddels weer vrijgegeven.

Tekst loopt door onder afbeelding

Er staat nu nog wel een tijdelijke afzetting langs een deel van de gevel. Hiervoor moest ook een aantal fietsen langs de Vlaamse Toren worden verplaatst. “Fietsen zijn verplaatst naar het Vredenburgplein in verband met defecte gevel”, is te lezen op een papiertje dat aan de afzetting hangt.

18 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  “ De stenen lieten los van de gevel van het gebouw dat wordt ingeklemd door het Vredenburg en de Vlaamse- en Hollandse Toren, en naast TivoliVredenburg staat”
  Dat gebouw heeft toch gewoon een naam?!

 2. M

  Wellicht door de bass van het festival langskwam?

 3. Lachgas

  Schoonheid gaat tegenwoordig vaak voor constructie.

 4. Anne Marie ten Berge

  Als stenen van een gebouw loslaten vallen ze naar beneden. Hoe dat kan gebeuren ? Een constructie fout ? Een contrôle fout ? Nalatigheid in onderhoud ? Elk jaar wordt elke boom gecontroleerd voor omvallen. Bij de geringste twijfel wordt de boom gekapt. Maar hoe zit dat bij gebouwen die steen voor steen omvallen ?

 5. buurtbewoner

  er zijn smiddags heel veel mensen tegelijk langs gelopen??

 6. Massegast

  Het mag denk ik niet, maar het wekt bij mij de lachlust op. De andere reageerders geven wel de rest van mijn commentaar.

 7. Koel Hoofd

  Ondanks onze verbeterde technologie wordt iets fatsoenlijk bouwen (build to last) steeds moeilijker….
  Of vind men een economische levensduur van 40 jaar veel te lang dat het al na 10 jaar begint af te brokkelen?

 8. Wim

  Was er iemand aan het klussen en heeft de stenen maar over het balkon gegooid

 9. A.C.A

  Ik denk door het enorme geluidsgeweld! Ik kon niet in mijn huis blijven, achter de Viestraat, door de onvoorstelbare, harde dreun. Mijn hele huis resoneert. Ik begrijp niet goed, dat dit toegestaan werd.

 10. Thomasje

  Ja belachelijke harde bassen. Ik woon op 300 meter van de Catharijnesingel waar het geweld ook doorheen trok. De betonnen vloeren trilden zoals ze nog nooit hebben gedaan.
  Er is blijkbaar geen maximum aan Db dat geproduceerd mag worden.

 11. Speak Up

  @ A.C.A.

  Als de kille neo-liberale wind van CDA en VVD niet zo belachelijk veel mensen zou raken, was het hele protest van gisteren o.a. niet nodig geweest. Als Hugo de J. fatsoenlijk na zijn adviseurs had geluisterd ook niet.

  Daarnaast: een nieuw gebouw moet bestand zijn tegen trillingen (aardbevingen o.a). Maar er wordt zoveel gesjoemeld met bouwvoorschriften en veiligheid in de vastgoedmarkt. Overal wordt op bezuinigd. Allemaal ter meerder eer en glorie van de aandeelhouders en eigenaren. Die vullen hun zakken. Dat er ook gewerkt wordt met gastarbeiders (Zuid-en Oost Europa) in de bouw, die niet over de vereiste kwaliteit beschikken en die een soort halve slaven zijn (die giga uitgebuit worden) helpt niet. Of dacht je dat het toeval was dat we zoveel gezeik bij bouwprojecten hebben tegenwoordig?

  Lang leve de neo-liberale wind! O wat werkt zelfregulatie toch goed…als er doden vallen zijn de rapen gaar.

 12. Herman

  Dat heb nu e nu eenmaal in een binnenstad met eeuwenoude gebouwen.

 13. Inez

  Volgens mij is het een vrij nieuw gebouw.

 14. Ton

  En het is niet de eerste keer dat daar wat naar beneden komt.
  Ik heb er eerder een hoogwerker van de brandweer bezig gezien met bijbehorende afzetlinten.
  Maar dat was niet op een drukke zaterdagmiddag.

 15. UTRECHTSE JANTJE

  Het zijn duidelijk de Bouwvakkers van vroeger niet meer !

 16. Alex Martinez

  Consequentie is waarschijnlijk wel dat het hele gebouw nagelopen moet worden op losse elementen, althans dat lijk mij logisch. Het is verstandig om eerst aan te kijken wat er nu allemaal moet gaan gebeuren aan de gevel. Er komen honderden mensen in en uit de winkels, de cafe en appartementen!

 17. Ton

  @ UTRECHTSE JANTJE
  Bouwvakkers kunnen natuurlijk wel beter maar het ontwerp klopt niet.
  Dit is geen bouwwerk maar decorbouw: granito platen losjes opgehangen aan een betonconstructie voor de beeldvorming.
  Ook de onderste rij platen is op veel plekken beschadigd. Als iets er te hard tegen aan stoot is het stuk.

 18. Elsbeth

  Dat is niet de eerste keer bij nieuwe gebouwen in Utrecht…
  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1899396/stenen-vallen-van-huizen-in-overvecht.html

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).