Definitief geen prostitutie aan de Hardebollenstraat | De Utrechtse Internet Courant Definitief geen prostitutie aan de Hardebollenstraat | De Utrechtse Internet Courant

Definitief geen prostitutie aan de Hardebollenstraat

Definitief geen prostitutie aan de Hardebollenstraat
De kogel is door de kerk: er zal geen raamprostitutie komen aan de Hardebollenstraat. De panden zullen door de gemeente worden gekocht, en hiermee is het voor corporatie Freya niet mogelijk om een seksbedrijf te starten in de straat in de binnenstad.

De kogel is door de kerk: er zal geen raamprostitutie komen aan de Hardebollenstraat. De panden zullen door de gemeente worden gekocht, en hiermee is het voor corporatie Freya niet mogelijk om een seksbedrijf te starten in de straat in de binnenstad.

Er liep lange tijd een aanvraag van corporatie Freya, het bedrijf van ex-prostituee Caja van Tolie, voor een vergunning om opnieuw een seksbedrijf te vestigen aan de Hardebollenstraat. Veel buurtbewoners zien dit echter niet zitten, en ook het college geeft er de voorkeur aan alle raamprostitutie te realiseren aan het Nieuwe Zandpad, waar 162 werkruimtes komen. Het college stelde vorige maand dan ook al voor om de negen prostitutiepanden in de Hardebollenstraat te kopen voor € 5,875 miljoen. De gemeente had toen al overeenstemming bereikt met de eigenaren van de prostitutiepanden aan de Hardebollenstraat over de aankoop van de panden. Er werd toen besloten dat er een second opinion moet komen over de gang van zaken rondom die aanschaf. Het juridisch kantoor Loyens & Loeff oordeelde dat de gemeente niet onrechtmatig handelt met de aankoop.

De beslissing of er weer prostitutie zou komen aan de Hardebollenstraat werd meermaals uitgesteld vanwege de achtergrond, complexiteit en omvang van de zaak. Daarom heeft de rechter in mei besloten dat de gemeente een boete van 250 euro per dag moet betalen tot de knoop was doorgehakt. Dat vonnis ging op 14 mei in.

De raamprostitutie verdween in 2013 uit Utrecht, toen de gemeente alle vergunningen van exploitanten introk wegens verdenkingen van mensenhandel en uitbuiting.

6 Reacties

Reageren
  1. Viktor Fedora

    Oordeelt tegenwoordig een ‘juridisch kantoor’ over al dan niet onrechtmatig handelen? Zijn daar geen rechters voor? Ik geloof dat ik iets niet begrijp in het artikel – of ik heb het gemist.

  2. Blije Breedstr.Buurt Bew.

    “er werd toen besloten………..”?? Nee, Groen Links en Pv/dA wilden een second opinion in de hoop de koop af te kunnen blazen, omdat deze partijen perse de seksbedrijvigheid terug wilden in de Hbstraat; de gemeenteraad stemde hiermee in zodat (ook) kon worden aangetoond dat er met de onderhandelingen niets mis was, zoals gebleken is.

    De Fractieleider -S de Vries- van Gr. Li. wees de burgemeester ook op zijn plicht er “te zijn” voor de prostituees. Dat weet de burgemeester heel goed, omdat hij er is voor Alle inwoners van Utrecht en niet alleen voor een speciale groep!
    Aan het nieuwe Zandpad zullen de prostituees desgewenst wel op hulp en verzorging kunnen
    terugvallen, die in de Hbstraat nooit aanwezig is geweest.

    De bewoners van de Breedstraatbuurt zullen nu na vele jaren, blijvend, in een
    “normale-binnenstad-buurt” kunnen wonen; niet alleen nodig, maar ook verdiend.

  3. Mikel

    6 miljoen!!! 6 miljoen door de gemeente betaald. 60.000 euro hadden ze niet over om de verkeerstuin open te houden.

  4. GeeWee

    Wat is de marktwaarde van de gekochte panden? Weet iemand dat?

  5. Alex

    Ongeveer 10 tot 15% van de waarde met prostitutie bestemming. Dus reken maar op een flink verlies als de gemeente deze panden gaat verkopen.

  6. K.

    Maar laat die nieuwe plek dan ook Z.S.M. gereed zijn, zodat dan iedereen tevreden kan zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).